SM i Hembryggd öl 2024

Enligt tradition hålls SM varannat år i Stockholm och varannat ute i landet. Det har redan gått 10 år sedan jag var med och arrangerade SM i Linköping och i år var det så återigen dags för SM att besöka min gamla hemstad. 2014 var platsen tennishallen i Stångebro men i år blev det istället Campushallen i Valla. Även om jag verkligen föredrar att SM är i en och samma lokal och inte uppdelat i två så blev det lite väl trångt denna gång. Vår plan var att börja dricka ljusa lager och jobba oss uppåt mot starkare doningar men det blev för armbågigt att ta sig runt större sträckor. I övrigt var hela arrangemanget mycket proffsigt anordnat med bra tillgång på vatten, toa osv.

I år var jag på SM endast som besökare, dels för att jag fokuserat på annat i hembryggningsväg på sistone men även för att hinna med att prata lite mer med folk.
Verkligen superkul att få återse alla gamla vänner och bekanta igen samt att få träffa så många nya bryggare som haffade mig i vimlet!

Nytt för i år var antalet AI-genererade bilder. Kan inte minnas att det var en endaste förra året. Några drycker som stack ut lite extra var Simon Svenssons extrarökta rökbock på 9%, Henriks Lindqvists alla mjöder (rapade lavendel ett dygn efteråt), alla fina och lagrade suröl, Lychée-bomben, Nord Brewings Maibock, hellesen överst på sidan här, mfl mfl. Väldigt stort spann på smaker även om jag i vanlig ordning hade önskat några fler lageröl och sydtyska veteöl.

Stort tack till SHBF, LHBF och alla volontärer, jag vet hur mycket jobb det är! Tack alla sponsorer som gör tävlingen möjlig! Grattis alla vinnare och lite extra till årets hembryggare Magnus Vasilis!

Om det är någon som fastnat på bild och som inte vill vara med, maila mig så tar jag bort bilden direkt.

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.