Boken

Den tredje april 2018 gav jag ut min bok om hembryggning; ”Brygga öl – Från Nybörjare till avancerad hembryggare” på bokförlaget Semic (Bonnier). Tanken med den här boken var att först ge grunderna för att snabbt och enkelt komma igång med ölbryggning och med enkla medel kunna göra bra öl hemma i köket. Därefter fortsätta att ge en stor mängd tips och metoder man kan tillämpa för att ta ölet till en högre nivå, ett förbättrande steg i taget. Hemligheten bakom bra ölbryggning är kunskap, noggrannhet, renlighet och bra råvaror. Som grädde på moset ville jag att boken skulle inspirera dig att brygga mer, brygga bättre och ha roligare när du brygger.

Köp boken från Humlegårdens Ekolager eller frånAdlibris

Presskit
Högupplösta bilder i 300 dpi AdobeRGB till tryck och smakprov från boken finns att ladda ner på denna länk.

Smakprov

Intervjuer

Info om boken
Antal sidor: 128
Pris: ca 162 kr (inkl frakt)
Bokförlaget Semic
Författare: Gustav Lindh
Fotograf: Gustav Lindh
Språk: Svenska
Utgiven: 2018-04-03
Formgivare: Calle Ljungström
ISBN: 9789155265014

Rättelse till upplaga 1&2
Tyvärr finns några tryckfel (och det saknas några förtydligande meningar) i de första två upplagorna som sedan korrigerats. Det är följande:

Sid. 115: allmänt om recept: “Lagra endast färdigt öl dvs. kolsyrejäst på flaska eller kolsyresatt i fat. Enda avsteget är med frukt eller t.ex. vaniljstång och då bör lagringen ske i damejeanne eller ”Better bottle” och aldrig i jäshink.
Sid. 119: I NEIPA-receptet saknas antal dagar för diacetylrasten. Ska vara “Sedan diacetylrast 21°C i dagar”
Sid.120: (Sessionipan). Smakgivan kommer före bittergivan. Och simcoegivorna har olika alfasyror! Bägge borde heta smakgiva och simcoe ska ha 12% alfasyra.
Sid 121: En humlegiva Chinook för mycket. Rätt ska vara:

Sid. 125: Champagneölet. Längst ner, under ”att tänka på”: OG före sockerlaget tillsätts bör vara ca 1.057.