Boken

Den tredje april 2018 gav jag ut min bok om hembryggning; ”Brygga öl – Från Nybörjare till avancerad hembryggare” på bokförlaget Semic (Bonnier). Tanken med den här boken var att först ge grunderna för att snabbt och enkelt komma igång med ölbryggning och med enkla medel kunna göra bra öl hemma i köket. Därefter fortsätta att ge en stor mängd tips och metoder man kan tillämpa för att ta ölet till en högre nivå, ett förbättrande steg i taget. Hemligheten bakom bra ölbryggning är kunskap, noggrannhet, renlighet och bra råvaror. Som grädde på moset ville jag att boken skulle inspirera dig att brygga mer, brygga bättre och ha roligare när du brygger.

Köp boken från Humlegårdens Ekolager eller frånAdlibris

Vad några läsare tycker om boken
“Absolut bästa boken att börja ölbryggarkarriären med, men ändå den bok man fortsätter ta upp varje gång man sätter igång med en ny bryggning. Det mesta som är nödvändigt att veta finns i denna bok.”
Niklas Ö

“Mycket bra bok som är välskriven. Rekommenderar den starkt för både nybryggaren samt den som vill ta sin öl till nästa steg.”
Patrik J

“Inget att snacka om, denna bok är bland det bästa man kan plocka upp och läsa i om man ska testa att brygga lite öl och man är nybörjare. Många små saker och tips att tänka på har gjort att första batchen jag bryggde faktiskt är riktigt god.”
Mikael H

“En toppenbra bok som borde finnas i varje människas hem. Intressant och allmänbildande läsning om hur ölen kommer till, men också en väldigt praktisk bok med recept och handfasta instruktioner om vilka prylar man behöver och hur man kommer igång med egen bryggning.” Richard P

“Supernöjd med denna bok! Ingen bokmal men denna har jag faktiskt läst från pärm till pärm. 🙂 Mkt med tips och för mig bra förklarat.”Tommy R

“En kanonbra bok för nybörjaren och den mer avancerade bryggaren.”
Lennart L

“En fantastisk bra bok för nybörjare till proffs rekommenderar verkligen denna bok.”
Kemmel N

“Håller med övriga – här finns matnyttigheter för de flesta. Från enkel biab till avancerade metoder & fat med kolsyrning mm. Bra bok med bra recept dessutom.”
Tony M

“För en som är nybörjare är det här en bra bibel.”
Mats A

“En riktigt bra bok av Gustav Lindh, som förklarar alla steg i bryggprocessen och olika bryggmetoder. Jättebra att ha hemma som referensbok. Passar både den som är helt nybörjare och även till avancerade bryggare. Att det även är en hel del bra recept i boken gör den bara mer köpvärd. Bra investering!”
Micke W

“Fantastiskt bra bok för mej som nybörjare. Många bra tips och recept. Lätt att förstå. Denna kommer att användas mycket och länge.”
Stefan A

“Bra illustrativ mycket bra, dessutom mycket fina foton i den. Supernöjd över detta köp.”
Johan S

“Välskriven och bra bok.”
Karl-Einar E

“En mycket pedagogisk, lättläst och översiktlig bok.”
Tommy S

Presskit
Högupplösta bilder i 300 dpi AdobeRGB till tryck och smakprov från boken finns att ladda ner på denna länk.

Smakprov

Intervjuer

Info om boken
Antal sidor: 128
Pris: ca 162 kr (inkl frakt)
Bokförlaget Semic
Författare: Gustav Lindh
Fotograf: Gustav Lindh
Språk: Svenska
Utgiven: 2018-04-03
Formgivare: Calle Ljungström
ISBN: 9789155265014

Rättelse till upplaga 1&2
Tyvärr finns några tryckfel (och det saknas några förtydligande meningar) i de första två upplagorna som sedan korrigerats. Det är följande:

Sid. 115: allmänt om recept: “Lagra endast färdigt öl dvs. kolsyrejäst på flaska eller kolsyresatt i fat. Enda avsteget är med frukt eller t.ex. vaniljstång och då bör lagringen ske i damejeanne eller ”Better bottle” och aldrig i jäshink.
Sid. 119: I NEIPA-receptet saknas antal dagar för diacetylrasten. Ska vara “Sedan diacetylrast 21°C i dagar”
Sid.120: (Sessionipan). Smakgivan kommer före bittergivan. Och simcoegivorna har olika alfasyror! Bägge borde heta smakgiva och simcoe ska ha 12% alfasyra.
Sid 121: En humlegiva Chinook för mycket. Rätt ska vara:

Sid. 125: Champagneölet. Längst ner, under ”att tänka på”: OG före sockerlaget tillsätts bör vara ca 1.057.