Lindh Pils – Provsmakning

160901_lindhcraftbeer_pils1_006Ljust halmgul öl som är helt genomskinlig/kristalllklar. Skummet är vitt, krämigt, högt, kraftigt och långlivat. Lämnar mycket rester längs kanterna.
Kraftigt gräddig doft med tydliga men balanserade örtiga humledofter. Något plåtig humle. Litet uns av fruktestrar lång i bakgrunden.
Tydlig och markerad beska som är rak och något plåtig och långlivad.
Smaken är gräddigt maltig med stor örtighet från humlen. Viss plåtighet även här. Lätt och krämig munkänsla med mycket låg restsötma. Torr och krispig
Bra balans för stilen.
Hög kolsyrehalt som är lätt stickig.
Mycket bra 40p

Kommentarer
En mycket god tysk pilsener som är lättdrucken och väldigt stiltypisk. Den ligger i spannet mellan Bitburger och Jever så nästa gång ska jag testa med ytterligare lite mer aromhumle och kanske 5-10 ibu mer. Som den är nu är den väldigt krispig och fin med eleganta örter vilket är gott och trevligt men eftersom Bitburger tagits bort som förebild inom SHBF så förväntas denna vara mer som en tyskarnas IPA, det är dock inte min öl utan den är betydligt med hinkningsbar och publikfriande likt den riktning alla tyska bryggerier utom Jever gått. Om jag inte ska fokusera på just humlearom och beska så har jag inga övriga förbättringsförslag för att kunna ta denna från mycket bra till excellent. Kanske mindre salter i bryggvattnet?

160801_lindhcraftbeer_pils_003

160901_lindhcraftbeer_pils1_001

160801_lindhcraftbeer_pils_002

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

6 Comments

 1. Kim 2016-09-02

  Fin pilsner! Den ser verkligen nordtysk ut.

 2. Oscar 2016-09-08

  Vackert! Tack för en kul och väldigt välskriven blogg! Riktigt lärorikt för nybörjaren! En fråga: filmen där FI brygger en APA, vilket recept är det som bryggs där?!

 3. Lindh 2016-09-08

  Det är den här ölen jag brygger där: https://www.lindhcraftbeer.com/2014/04/husjastdel1/
  Receptet finns där.
  Originalinlägget om filmen; https://www.lindhcraftbeer.com/2014/04/bryggarfilm/

 4. Lindh 2016-09-08

  Tack så mycket! Jag tycker den blev vacker.

 5. John Henriksson 2016-09-13

  Väldigt fina bilder du tar! Ölen ser mycket god ut också!

  Vad använder du för kamera/objektiv till dina bilder? Jag skulle behöva få lite bättre bilder till min blogg..

 6. Lindh 2016-09-13

  Tack!
  Jag har en Canon 1ds mk3 med EF50/1.2L som jag tagit 95% av bilderna med. Sen har jag en EOS M med 22/2.0 som jag ibland använder av lathet/smidighet. Andra objektiv som används väldigt sällan på bloggen är 17-35/2.8L, 35/1.4L, 70-200/2.8L.
  Som yrkesfotograf måste jag ändå tillägga att det är fotografen och inte kameran som tar bilden. Ungefär som med en författares penna. Jag kan ta hyffsade bilder med mobilen men vilket större kamera som helst duger gott för bloggformat. Jag har proffsutrustning eftersom det är mitt yrke…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.