Brevis och Passionsfrukt – Henrik Lindqvist

141104_slaka_brevis_1Henrik Lindqvist på Slaka Färsköl har bryggt en suröl med bakterien Lactobacillus Brevis och även haft i passionsfrukt. Så här beskriver han processen; Efter primärjäsningen var klar ~ 11 dagar fick den ligga 14 dagar tillsammans med mosaic-humle 2g/l. Flaskjäst med F2. Två månader gammal. 10 st urgröpta passionsfrukter till 3,5l.

Brevis Passion
Bärnstensfärgad disig öl med lågt skum som snabbt sjunker undan. Skummet är vitt och består av små bubblor, lämnar sparsamt med rester på glaskanten.
Mjuk och härlig doft med stora mängder len passionsfrukt, lite funk och hallon. Våriga blommor och lite stall finns i bakgrunden. Ingen störande humledoft och inga felsmaker.
Smaken domineras av passionsfruktens små korniga syrligheter vilket spelar väl ihop med den syrliga smaken och ölets lilla kropp. Väldigt fruktig och smaskig eftersmak med rejält låg beska. Inte heller smaken har några humleupplevelser att bjuda på. Lite kladd i gommen när smaker tonar bort.

141104_slaka_brevis_2Omdöme
En härligt fruktig öl med fina lactoinslag som passar perfekt ihop med frukten. Min första passionsfruktsöl och jag måste säga att jag verkligen är positivt överraskad över fruktigheten. Jag är ju annars av den sorten som inte tycker att grönsaker förutom humle har så mycket i öl att göra men när det blir såhär lyckat säger jag inte nej.

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.