Omnipollo Fatamorgana

Omnipollo Fatamorgana
140614_omnipollo_fatamorgana_01Det är alltid spännande när Omnipollo släpper nya öl och denna har jag sett fram emot länge. Den ser ut som annanasjuice eller fanta med sin igenomträngliga gulhet. I princip inget skum och bubblorna som finns ett tag är stora och ganska fula. Ingen skumkrona att tala om, inga rester som ligger kvar. Kraftig humledoft av tropiskt slag med lite jordig slutnot, inslag av gummi. Mycket ctz-humle. Smaken är enbart humle och malten märks inte av alls. Ganska hög restsötma vilket behövs som komplement till de andra smakerna. Kraftig beska men absolut inte hög för stilen, välbalanserad mot alkoholhalten. Humlesmakerna känns som en blandning av ctz och saaz vilket ger ett elegant intryck. Ganska låg kolsyra.

140614_omnipollo_fatamorgana_02Omdöme
Kraftfull men jag vet inte ens om detta är en öl längre utan humlejuice är nog en bättre beskrivning. Hinkabiliteten är ganska låg, det är gott men snabbt går det inte. Jag dricker den som en whisky. Fantamorgana?

140614_omnipollo_fatamorgana_04

Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.