Karlsson / Norell, American Pale Ale

Sist ut från Karlsson / Norell är deras American Pale Ale.

American Pale Ale, 5,4%
140622_karlsson_norell_apa_0002Bärnstensfärgad, ogenomträngligt grumlig vätska med bra skumkrona. Mycket stora bubblor och smutsvitt skum som lämnar rester på glaset. Doftmässigt dominerar en kraftig tropisk fruktighet där Galaxyn verkligen får komma till sin fördel, den kan ju vara lite svår ibland. Lite vaniljpepprig avslutning med uns av brandrök i bakgrunden. Frisk humlesmak av fruktig karaktär med lite liljekonvalj. Lite syrlig beska och en ganska lätt kropp, snudd på vattnig. Lite tvålig avslutning med viss gräsig astringens från humlen, eventuellt i kombination med sulfat från vattnet.

140622_karlsson_norell_apa_0001Omdöme
Lite svårdrucken av den tvåliga smaken och gräsigheten tyvärr. Jag skulle gissa på en lite för kraftig torrhumling som kräver något högre restsötma. Det kan även vara att Galaxyn är något hög. Alla som druckit Omnipollo Nathalius vet vad jag menar med det. Minska humlen och då framförallt torrhumlen, gör den något ljusare och gärna med en kallkrash på slutet så den blir blankare så kommer det bli en bra öl.

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.