Tropical och Dorada

Det är inte så ofta jag får tillfälle att dricka öl som få andra ölbloggare recenserat och dessa två ljusa lager är skapligt svåra att hitta i Sverige. Varför ska jag då provsmaka dessa egentligen, nej det har jag inget svar på riktigt…

_GL_1334

Tropical 4.7%, internationell lager.

Blekt halmgul med måttligt skum. Extremt klar vilket var förväntat. Lämnar lite rester på sidorna och litet lock av skum.
Doft har en lätt maltsötma och spår av tysk humle. Lätt syrlighet.
Ingen humlesmak, alls. Lätt maltsötma blandas med lite majs. Låg beska på max 15-20 ibu.
Vattnig finnish med lätt kolsyra som förstärker beskan.
Lättdrucken sommaröl som är svårt att varken gilla eller ogilla, eftersom den knappt smakar något. 1-2 liter i stöten är inga problem i värmen. Jag är väldigt nyfiken på receptet, hur får man en öl att smaka så lite? Är det pastöriseringen eller highgravitybryggning med spädning?

_GL_1336

Dorada 4.7%, internationell lager.

Ljust halmgul med 1cm skum som har en lätt gul nyans. Lämnar små rester på glaset. Ytterst lite skum kvar efter några minuter. Luktar lite heiniken dvs liite malt och liiite tysk humle.
Lätt maltsmak med lite citrus. Svagt gräsig. Lagom mängd kolsyra, vass, som bär beskan på ca 15-20 ibu. Lite gummi i eftersmaken.
Lite mer smak än konkurrenten Tropical. 100% malt står det på burken vilket får mig att to att konkurrenterna blandar i majs eller ris i sin mäsk.
Det här är ju en stor stark fast med viss maltsmak ändå. Den har potential. Lite mer humle i slutet av koket så hade vi kunnat börja snacka. Ganska hög kvalité ändå, för att vara internationell lager.
Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

3 Comments

 1. Oscar 2019-05-22

  Hej,
  Har noterat att posten är från 2014, men är nyfiken på om du känner til om det finns någon svensk importör på Dorada som man kan göra en beställning från genom systembolaget.

 2. Lindh 2019-05-23

  Nej tyvärr inte. Enklast är nog att fråga på Systemet.

 3. Thomas 2021-02-19

  Dorada Especial lanseras på Systembolaget den 1 mars 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.