Oppigårds Thurbo DIPA

140410_oppigårds_thurbo_0001

Beer expo för några veckor sedan fick vi smaka på Oppigårds Thurbo DIPA som hade fyra dagar på nacken och tyckte den var fantastisk. Så när jag gick förbi bolaget sist blev jag sugen på en flaska att gå in i djupet på:
Det är en kraftigt disig orange öl med kraftigt skum som svagt drar i gult som möter mig. Skummet blir lite extra kraftigt i detta glas men ändå…
En rejält kraftig doft av apelsin och vingummin dominerar och lite nyplockade blommor lurar i vassen. Smakmässigt är det en härligt fruktig humles med segaråttor som möter tungan. Den känns för dåligt utjäst med sin söta eftersmak som för tankarna till klibbig sockervadd och annat lösgodisdravvel. Den väldigt svaga beskan för stilen hjälper inte till heller med sötman och den hade vunnit på högre kolsyra.
Nu låter detta sammantaget som att jag dissar ölen plötsligt och det gör jag faktiskt. Det jag undrar över är faktiskt om jag fått ett måndagsexemplar eller om just denna batch inte blev lika lyckad som den jag smakade på fat. Den rankade jag som en av de godare dubbeliporna jag druckit men denna sliskiga rackare kändes inget rolig. Snudd på vaskning t.om.
Jag ska inte döma ut ölet på denna flaska utan ge den ett nytt försök om ett tag och se om jag hade otur.

140410_oppigårds_thurbo_0003Två stavfel på så lite text. Gör om, gör rätt. 

140410_oppigårds_thurbo_0002

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

3 Comments

 1. Boris 2014-04-15

  ”A beastly taste!” 😀

  Minns den inte som extremt söt när jag drack den senast. Det var dock ett tag sedan och sen dess har den inte synts till på hyllorna. Skall man leka hobbydetektiv kanske de har stressat ut en batch?

 2. Lindh 2014-04-15

  Inte jag heller, det är det som är skumt. Har svårt att se hur en enskild flaska skulle vara söt dessutom. Men eftersom den första var så galet bra så blir jag väldigt konfunderad. Jag måste testa en till flaska men hur jag ska veta att den är från en annan batch såhär när flaskan är slängd…

 3. Staffan Rundt 2014-04-15

  Den måste vara bättre färsk helt enkelt! Jag har provat den ett antal gånger med jämna mellanrum och håller med i allt du skriver. Etikettfelen är ju också bara för dåligt. Utöver stavfelen är språket i sig bedrövligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.