Mjöd

140315_mjod_0004Det är en första gång för allt här i livet och för mig var det häromdagen premiär att prova mjöd. Just denna Melomel är bryggd av Jonas Andersson, Vardhby Brygghus. Den klockar in på 15% ABV och är bryggd på honung samt har körsbär, vanilj och svarta vinbär i sekundären.

140315_mjod_0001

En fyllig och kraftigt röd körsbärsfärg där vätskan helt saknar skum. Mycket klar och elegant. Ser ut som en Merlot.
Även doften är mycket kraftig och är en explosion av vanilj, lite kryddig ceder, röda bär och en viss parfymig restnot.
Smak
Mycket lätt kolsyra sprider den syrliga vinösa drycken med toner av vanilj och en viss sötma. Lite nejlika och röda bär gör att den påminner en del om glögg men mycket fruktigare. Den påminner en del om rödvin, det går inte komma ifrån. Väldigt kraftfull dryck!
Eftersmaken är mycket lätt alkoholig spritsig ton på tungan och en ton av vermouth.
140315_mjod_0003
Omdöme
Det här ska ju inte bedömmas som ett öl och det hör kanske inte ens hemma på den här bloggen men jag tyckte ändå att det var väldigt gott. Det går inte ana att det är 15% och flaskan gick ner i rask takt. Även min fru tyckte att den var en riktig höjdare. Synd att det är så dyrt med honung!

140315_mjod_0002

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

One Comment

  1. […] Läs om Lindhs provsmakning av Jonas mjöd eller Sex and polar ice IPA […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.