Westmalle Tripel

140212_Westmalle_0001 Jag och min fru var i Stockholm för en kort tid sedan och då passade jag på att handla lite öl som inte finns i ordinarie sortimentet hos mina lokala Systembolag. Dags att prova Westmalle Tripel (9.5%) och se hur den står sig mot andra munköl.

 

Utseende
Det är en disig, ljusgul vätska med kraftigt vitt skum på 3-4 cm som verkligen fyller glaset. Skummet lämnar lite rester efter sig och bubblorna är stora med lite champagnekänsla.

 

Doften
Doften är mycket lätt maltsöt med svag halmdoft. Ingen humle. Jag anar lite gummi och aceton vilket inte är vad jag hoppats på.

 

140212_Westmalle_0003

 

 

Smaken
Smaken är kraftigt spritig som övergår till en sötma likt bubbelgum. Vinös alkoholkänsla. En något unken efterklang tar sedan över vilket drar ner betyget en hel del. Den låga beskan framhävs något av den kraftiga kolsyran som är väldigt stickig. Något endimensionell smak utan överraskningsmoment. Eftersmaken består främst av gummi och och citron. Den sitter dessutom kvar på tungan. Alkoholvärmande i magen med sina 9.5%. Långt ifrån piggt upplyftande…

 

140212_Westmalle_0004

 

Omdöme
Jag är väldigt förtjust i ölstilen Tripel men denna tycker jag smakar för mycket alkohol. Jag hade gärna sett något mer smakinslag eller lite större kropp som väger upp spriten.
Jag tycker trappisterna över lag gör väldigt bra öl och de växer allt mer hos mig. T.ex. Orval som jag tidigare beskrivit som ”inget för mig” har jag nu gett ett nytt försök och gillar den mycket nu. Om jag fick en sämre flaska första gången eller att mina smakpreferenser ändrats är dock oklart. Jag gillar verkligen brettinslaget hos den.

140212_Westmalle_0002

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

One Comment

  1. Killer 2014-02-18

    Mycket snygg flaska måste sägas. Ser ut som en riktig champagne! Och ja, jag höll en trappistprovning här i januari och slogs också av inslaget av brett i Orvalen som jag inte känt tidigare. Verkar som om ens smaklökar utvecklas med mängden provad öl… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.