Omnipollo Moebius

140205_Moebius_0001

Jag tycker att det är roligt att bedöma öl, både kommersiella och hembryggda. Roligt är det såklart när de passar min egna bryggarstil. I Omnipollos fall så är deras öl en tydlig inspirationskälla till mina recept så när jag äntligen fick tag på en flaska Moebius (dipa) så blir det såklart en provning.

 

Utseende
Klar med visst dis från torrhumling. Orangegul färg som påminner om clementinskal, snyggt! Medelhögt lent vitt skum ca 1 finger högt just i detta konstiga glas. Skummet som ligge rkvar länge lämnar ganska lite rester efter sig på glaset. Skumstabiliteten härstammar förmodligen från ca 5% Carapils-malt.

 

Doft
Det är en ganska svag humledoft som fyller glaset, elegant men inte alls stor. En småsöt pomeransdoft med inslag av grape. Galaxy-humle.

 

Smak
En väldig fruktig skalsmak av cest och pomelo blandas med den ganska kraftiga beskan runt 75IBU. En lätt tallsmak och småjordighet väger upp frukten så det blir en fin balans. En låg kolsyra fyller munnen och den håller precis lagom nivå om man dricker snabbt som jag gör, annars lite klent med co2. Eftersmaken är besk och sträv med viss oljighet. Svag alkoholsmak är det som lämnar munnen ihop med beskan.

 

Omdömme
Det här är riktig toppklass, trots högt ställda förväntningar. Den är lite oljig ihop med fruktigheten men det gillar jag. Moebius är minst lika bra som Nebuchadnezzar men fruktigare. Det är synd att det krävs 8.5% alkohol för att få till en så här bra dubbelIPA för jag hade gärna sett att den låg runt 7% i IPAklassen istället.

Omnipollo Moebius får 5 av 5 i betyg.

140205_Moebius_0002

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

2 Comments

  1. Tobbe 2014-02-14

    Härligt öl och härliga bilder!

  2. Lindh 2014-02-15

    Tackar! Blev för exalterad för att komma ihåg att kolla när den var bryggd… Väldigt god som sagt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.