Omnipollo Agamemnon

agamemnon
Dags att äntligen prova Omnipollos Imperial Stout Agamemnon!
Svagt, dovt pys hörs när jag öppnar den vackra flaskan.
Kolsvart, seg dryck med nästan obefintligt skum, endast en liten skumrand som ligger kvar.
Doften är härligt maltig med tydliga lakritstoner. Lite lakritsremmar på skänningemarken en regning dag i augusti med för lite parkeringsplatser.
Vätskan fyller munnen och smaklökarna med lakrits, lite kaffe, lätt beska i början men den ökar i eftsmaken. Lönnsirapen känns tydligt och är ett mycket välkommet inslag i sötman. Kolsyran är spritsig men svag. Ganska stor sötma.
Eftersmaken är som sagt besk men här får kaffetonerna blomma ut ordentligt. Ligger kvar länge i gommen, nästan som ett lätt klister.
En grymt god imperial stout som lätt bär den kraftiga alkoholhalten på 12.5%. Jag kommer att tänka på black metal när jag dricker den, baksidan av flaskan kanske hjälper lite då typografin och loggan påminner om dödsmetalltröjor från 90-talet.
Hade vunnit på lite lägre sötma och högre kolsyra men ändå en av de bästa Imperial Stouts jag druckit men Omnipollos Brygd passar mig lite bättre.
Betyg 4/5.
Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.