Sommarölsträffen 2021

För sextonde gången (sjätte för min del) höll Humlegårdens Ekolager den årliga sommarölsträffen ihop med SHBF. På något märkligt sätt lyckas man alltid pricka fint väder och även fast träffen hölls något senare än vanligt så bled det varmt och soligt framåt eftermiddagen. För mig är Sommarölsträffen den givna avslutningen på sommaren och samtidigt lite startskott för ett nytt bryggarår. Tidigare träffar har hållits i Ekskogens Bygdegård norr om Vallentuna men nu har den flyttat till Humlegårdens lokaler nära InfraCity i Sollentuna. Inte lika charmigt som ute i skogen men väldigt mycket enklare att ta sig till och från och för arrangören är det såklart betydligt enklare att ha all utrustning nära.
Förra årets träff blev inställd pga pandemin och det såg mörkt ut även för denna träff men tack vare vaccinering och en dip i smittotalen gick det ändå att få till en träff i år, superkul! Det lite korta varslet gav något färre utställare och besökare men jag tycker uppslutningen ändå var väldigt bra! Ett trevligt inslag som jag uppskattade lite extra var att högtalarna spelade klassisk Oktoberfestmusik (inte Dj Özti eller Fliegerlied) men mina lederhosen var kvar hemma denna gång.
Med på träffen förutom alla hembryggande utställare var jästtillverkaren Fermentis och där blev jag stående säkert trekvart i intressanta diskussioner med Gino Baart som är väldigt kunnig om jästhantering och jäsning. Jag vill passa på att tipsa om de webinar som Humlegården håller ihop med Gino, de finns att se här.
Av femtiotalet öl var variationen stor med allt från neipa, hallonsuris, rököl till bult (!) och långlagrad Kriek. Det var relativt få klassiska stilar precis som föregående år och jag hade gärna sett någon export, helles, tysk pilsner, dunkel, belgisk blond, supersaison, kellerbier, veteöl eller Kölsch. Jag hade själv inte med någon öl i år så jag får väl bidra med något i den stilen nästa år helt enkelt. Tack alla trevliga utställare och besökare för en väldigt trevlig träff. Extra stort tack till Humlegårdens Ekolager som lägger ner tid, pengar och energi på att hålla en så välordnad träff!
Jag hade med mig kameran som alltid så om du fastnat på bild men mot förmodan inte vill vara med här på min hemsida så hör av dig via mail eller kommentera så tar jag genast bort bilden.

Vinnare #110 – PalePexx NEIPA, Ari Vallius

Vinnare #110 – PalePexx NEIPA, Ari Vallius. Stort grattis och grymt god NEIPA!

 

 

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

2 Comments

  1. Mattias 2021-09-15

    Tysk pilsner fanns hos oss i bås 118 🙂 Superfina bilder, kul att se!

  2. Lindh 2021-09-15

    Tack! Jo jag drack eran pilsner (bland de första jag attackerade). Det jag menade med min text var att jag önskade ”mer” av de öl jag skrev. Jag är med på att några av de fanns enstaka representanter av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.