Några nya glas

Spiegelau Craft Pils

Spiegelau har tagit fram ett nytt ”Craft Beer-glas” tillsammans med det österrikiska bryggeriet Trumer Privatbrauerei. Detta glas är tänkt till hantverksmässiga pilsner, ett något udda begrepp kan tyckas. Glaset är långsmalt, tunt och elegant med fina kurvor.

+Plus
Tunt glas
Skön att hålla i
Smal och elegant
Ölet kommer långt bak i munnen
Framhäver den ljusa färgen hos en pils
Bra lacing

-Minus
Svårdiskat
skört (antar jag)
Lätt vikt, känns lite flamsligt
Lite liten öppning, näsan tar i. Jag får svårt att sniffa och dricka samtidigt (vilket jag inte tidigare tänkt på att jag faktiskt gör ofta när jag sippar).

Kommentar
Lite oklart hur många craft pilsner jag dricker förutom mina egna men detta är ett trevligt glas att sippa ur. Det enda som stör är egentligen den lite för lilla öppningen för mitt stora ansikte och att diskborsten inte når botten. Annars känns glaset väldigt elegant och nästan lite sexigt med dess kvinnliga former. Om Teku påminner om ett vinglas i utseendet så känns Craft Pils som ett elegant champagneglas när man håller och dricker ur det. Lite svårflörtat i början men växer med tiden!
89kr styck hos Sejdelshoppen

Nils Oscar

+Plus
rak och trevlig form
lagom tjockt glas för att kunna diskas ofta
perfekt stor öppning
bra allroundglas, passar bra även till välhumlat
“Snabbdrickaglas”

-Minus
Något ocharmigt

Kommentar
Kanske tillhör jag inte målgruppen men texterna på glaset (“Nils Oscar är här” istället för volymindikatorn och “Nils Oscar var här” i botten av glaset”) känns inte supercoola. Hade de varit ljust gråa så man kunde precis kunde skönja dom (i nyktert tillstånd) hade det fungerat bättre
69kr styck hos Sejdelshoppen.

DAB – Ölkupa

+Plus
Skön storlek
Bra storlek på öppningen

-Minus
Lite för oproportionerligt stor fot
Lite osnygg kant på foten från gjutningen
Känns inte så elegant eller graciöst, hade gärna sett att det var lite smalare och utdraget på höjden.

Kommentar
Det är ganska ovanligt med små pilsnerkupor. Just detta är ett trevligt vardagsglas, kanske främst ihop till mat. Ett okomplicerat glas att dricka ur som står snyggt bredvid en pyttipanna med dubbla råa äggulor (mycket viktigt).
59kr styck hos Sejdelshoppen

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.