Provsmakning av Lindhs Premium Gold

112-113-lidhs-premium-gold-v3Kristallblank och gyllengul öl med vitt moussigt och högt skum. Skummet är finbubbligt/moussigt och lämnar fina rester på kanterna.
Lätt gräddig maltdoft med örtiga, humliga inslag.
Ren och fräsch smak med tydligt lätt maltighet och eleganta humletoner som stöd.
Bra och krispig kolsyra, medel.
Medelstor beska som kort och välavvägd för stilen.
Välbalanserad åt det maltiga hållet.
Mjuk munkänsla och medium kropp.
Lätt humlig eftersmak.

Kommentar
Inte alls lika fin som förra versionen. Efter som receptet var identiskt är det något med jäsningen som inte gått som det skulle. Riktigt ren och clean öl men långt ifrån den fullträff som förra var.

Sidonot och bildförklaring
Detta är tyvärr den enda bild (tagen med telefonen) jag har av denna öl eftersom det sista fatet som jag tänkt provsmaka och fotografera hade något fel på innehållet. Ölet smakade kemiskt, skummet var regnbågsfärgat likt diskmedel och ölet var grumligt. Jag tror inte på något pH-sänkande infektion utan mina misstankar går åt att jag glömt kvar en liter StarSan i fatet. Jag tänkte först när jag smakade på det att det var gelatin eller autolys som spökade men det ville liksom inte ge med sig. Det smakade giftigt helt enkelt så 19 liter åkte ut i vasken och där stod jag snopen utan rejäl provsmakning eller fotografering. De första två faten smakade väldigt bra och rent så det var inte en bryggning förjäves som när ett fat Hefeweizen sprutade ut på bryggerigolver över natt pga ett dåligt ihopsatt sytrådskit (lita aldrig på danska bryggarbutiker…).

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.