Omnipollo – Life is a peach

150605_lindh_craft_beer_omnipollo_lifes_a_peach_0001Det är inte så ofta jag recenserar kommersiella öl längre eftersom jag inte ser relevansen för er läsare, det finns ju andra bloggar som ger ett jämnare flöde i det ämnet. Men ibland när jag dricker något som känns relevant, intressant och aktuellt så kan det smyga sig in något. Är det dessutom från Omnipollo och en hembryggare så kan jag inte låta bli. Jag kom ju till final första omgången av Omnipollos hembryggartävling första omgången så jag har följt tävlingen med nyfikenhet.

Provsmakning
Lätt disig och halmgul öl med lågt, kortlivat skum. Mycket bubblor som lever runt i glaset likt en nyupphälld champagne.
Doften är väldigt humlefrisk med väldigt mycket Simcoe, så mycket att det är svårt att känna andra dofter genom tallcitronen. Verkligen en nyöppnad humlepåse i doften!
Smaken domineras av mogen persika och lite nektarin med endast inslag av citrus och lätt granskog. En förvånansvärt låg beska med tanke på doften. Lite Citrontulo i eftersmaken ihop med en lätt plastsmak som påminner om en ICA-kasse. Lite träighet åt bark ligger kvar ihop med lite högre alkoholtoner. Något kladdig i gommen ihop med en något hög restsötma.

Omdöme
En oerhört häftig öl med en humledoftnivå jag inte känt innan. Nog för att jag känns mycket humle i öl innan men att få till en doft som verkligen är som en nyöppnad simcoepelletspåse är underbart. Att den doften sedan inte tar kommando i smaken utan att persikorna får lira förstabanjo gillar jag verkligen. Jag ser ingen anledning till varför denna öl inte skulle kunna legat på 4-5% ABV och varit en riktigt schysst gräsklipparöl, nu är den lite alkoholbetonad. Lite lägre restsötma också och den hade fått full pott. Nu är det lite daddlar-på-en-brackig-lunchbuffé-i-gulfen-känsla i munnen efteråt. Jag är vanligtvis inte så mycket för frukt och grönsaker i öl men här har Niklas, Henok och Karl lyckats med något riktigt trevligt. En variant av denna med lite Brevis vore intressant också… Bäst på Systembolaget nu?

150605_lindh_craft_beer_omnipollo_lifes_a_peach_0002

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.