Good Guys Brew – Eva Lisa (Pale Ale)

150618_lindhcraftbeer_good_guys_brew_eva_lisa_0001Bärnstensfärgad, kraftigt disig öl med högt skum av stora bubblor. Skummet lämnar en del rester efter sig på glaset men faller sönder ganska snabbt. Lämnar ett skumlock på 1 cm efter sig (snyggt).
Doften domineras av grapefruktskal, gran, citronjuice och Yes-diskmedel (ja glaset var helt sköljt innan provsmakning). Lite dammig vind och disktrasa. Ingen diacetyl, DMS eller störande estrar och fenoler. Renjäst med andra ord.
Smakbilden består främst av den vita insidan av citrusfrukt (Pomelo eller clementin?). Inga dominerande maltsmaker detekterades, varken ljusa eller mörka.
Liten kropp och låg restsötma gör den något tunn. En kraftig kolsyrning stör munkänslan och eftersmaken är kladdig. En hög beska som är något kärv. Ingen alkoholsmak att tala om.

Omdöme
Grabbarna på Good Guys Brew har bryggt en välbryggd sommaröl i amerikansk pale ale-stil utan felsmaker från bryggningen. Det finns dock en något störande bismak åt det kemiska hållet (Yes-diskmedlet). Jag antar att detta har med humlen att göra, eventuellt i kombination med något hög sulfatnivå. Att byta lite CaSO4 mot CaCl skulle göra denna öl mer lättdrucken och mindre kärv men ändå behålla dess goda humleprofil. Detta är batch 001 så vissa justeringar kommer ske till nästa bryggning.

150618_lindhcraftbeer_good_guys_brew_eva_lisa_0002

150618_lindhcraftbeer_good_guys_brew_eva_lisa_0003

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.