Offero Omnis

140820_offero_0001I Göteborg har Bryggeributiken slagit upp portarna men jag har tyvärr inte haft möjlighet att besöka den ännu. Det jag däremot hunnit är att testa ett ölglas som Bryggeributiken är ensamma i Sverige om att sälja, nämligen Offeros Omnis. Tanken är att glasets 45-gradiga skärning ska förstärka aromupplevelsen av ölet genom att sluta tätare mot ansiktet. Man dricker alltså på den låga änden av glaset och den högre trycks mot näsroten. Glasen är handgjorda men inte handblåsta (om jag förstått rätt) eftersom den unika patenterade designen inte fungerar i maskinformar. I botten på glasets kupa finns en svag laseretsning med Offeros logga vilket ska göra att loggan framträder i skumkronan, jag har inte lyckats fånga det på bild men idén är lite cool.

140820_offero_0002Hur känns de att dricka ur glaset då? Det tog mig några gånger att lära känna dess speciella form. Jag blir sugen att fylla upp glaset mer än vad som ryms eftersom det känns halvtomt (halvfullt) så någon gång har jag fått för liten skumkrona av misstag. Doftmässigt håller jag med om att glaset levererar eftersom man fullständigt dyker ner i glaset som omsluter halva ansiktet. Jag tycker glaset lämpar sig bäst till belgiska öl eftersom det känns lite som ett pokalglas. Den vassa skärningen av kanten tycker jag mycket om och doftegenskaperna är topp. Glaset står inte så stabilt i diskstället med sin sneda kant och glaset är något tjockt för min smak, annars ett mycket trevligt glas. 129kr/st hos Bryggeributiken.

140820_offero_0003

Mitt stora glastest hittar ni här.

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.