Henrik, Weinkeller, Slaka färsköl, del 5, Trippelduellen

140712_slaka_trippel_02Trippelduellen, 9.4% unibrone

Gyllengul, blank med endast ett lätt dis. Mycket lågt skum som inte lämnar några rester. Vacker, härlig färg.
Doften är söt med tydliga alkoholinslag som bär humlen. Lite Pommac i slutet.
Smaken är kraftfull med maltsötma, alkohol och russin. Den kraftiga beskan ihop med alkoholen och helhetsupplevelsen är som en tombola i munnen.

Omdöme
En riktigt fin trippel med hög potens. Lite mörkare än vad bryggprotokollet säger och koriandern som nämns märker jag inte av. Sen är ju trippel en stil jag verkligen är svag för, men denna var lite extra bra då beskan balanserar sötman jag annars har lite svårt för. Mums.

140712_slaka_trippel_01

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

One Comment

  1. Henrik Lindqvist 2014-07-19

    Gjorde denna som split batch med Orvaljästen och jag föredrar helt klart Unibrouvarianten som är friskare i smak och doft. Men visst Orvalvarianten kanske kommer lagra sig i form. Mängden indisk koriander håller jag på knappt förnimmbar nivå men jag tror kryddan gör gott för helheten, lämnar liksom en frisk touch av pepprig citrus efter sig. Tripel är helt klart en belgofavorit och jag har ofta använt Westmallejästen med gott resultat tidigare. Men Unibroue känns som en klar kandidat till fler tripplar framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.