Früh Kölsch

Früh Kölsch, 4.8%

140610_fruh_kolsch

Ljuuuuust gul (dvs halmgul 3-6 EBC) med krittvitt skum bestående av stora bubblor. Lämnar rester på glaskanterna men försvinner ganska snabbt från ytan. Doften är friskt pilsnermaltig med lite syrlig citrus. En fruktig humledoft går att ana men jag tvivlar på att något annat än tysk ädelhumle varit inblandad i leken. Smaken är frisk och lagerlik med citrusinslag. Fullt med krispig pilsnermalt, syrlig men med perfekt restsötma. Medelkraftig kolsyra och låg beska med en mycket god eftersmak som sitter länge, långt ifrån sträva tjecker eller karbonatiga tyskar.

Omdöme
Det här var grejer! Så ren och smakrik på samma gång, en fröjd för gommen! Jag hade ganska höga förväntningar redan innan jag drack den men dom överträffades faktiskt. Förmodligen den godaste Kölsch jag druckit och den gör mig plötsligt väldigt nyfiken på stilen. Oerhört lättdrucken och ren sommaröl och jag tycker fortfarande att det är helt ofattbart att det inte finns någon kölsch i systembolagets ordinarie sortiment. Köp denna och stöd Brekeriet som importerat den. Toppklass!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

One Comment

  1. Hasse 2014-06-16

    Som jag har förstått det ingår just Früh Kölsch i Systembolagets ordinarie sortiment sedan början av månaden. Den kommer att finnas kvar minst ett år (eller var det ett halvt år, jag är lite osäker där). Jag håller med om att det är är ett lättdrucket men smakrikt öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.