Schneider Weisse – Tap 4 – Mein Grünes

140511_schneider_tap4

Schneider Weisse, Mein Grünes, Tap4, Hefeweizen

Disigt kopparfärgad (ibland lite ljusare, se bild nedan från en annan flaska) med vitt fluffigt medelhögt skum.
Doften består av citrus, banan, syrlig sötma, päron och lite kryddnejlika. Avslutningsvis känner jag basilika.
Den har en kraftig kolsyra som bär smaker av malt, banan och kola/knäck. En fyllig munkänsla med värmande alkohol och kraftig beska för stilen.
Omdöme: Det här är en av de bättre veteölen som finns lätttillgängligt. Dock verkar de lite svajiga i kvalitén vilket jag tror kan bero på viss lagring på hylla hos bolaget. Den nedre flaskan var galet god medan den ovan ”bara” var bra. Jag gillar den lite högre alkoholstyrkan även om det är ett enkelt knep för att få en fylligare hefe. Kul att de flaskjäser med originaljäststammen och inte någon blev kolsyrejäst som de andra kända weizenbryggerierna kör med.

140408_Schneider

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.