Inför BeerExpo i Linköping 8e Mars

130309_017

Det är äntligen dags för årets BeerExpo i Linköping. Årets mässa är flyttad från konkursdrabbade Cupolen till gamla garnisonsområdet och konferenslokalen Brigaden. Förra årets mässa var riktigt lyckad och Whiskymässan som arrangeras av samma familj har hållits i samma lokal nyligen med gott resultat så allt är bäddat för succé! Jag kommer gå på tidiga passet (12-17) i vanlig ordning så alla utställare är pigga och eventuella specialare inte tagit slut. Tillskillnad från förra året så blir det bara en provning denna gång (tre var för mycket). Vi ska gå på Omnipolloprovningen, så klart, och jag hoppas få smaka på Fatamorgana och även Merkur som är en del av deras Astralprogram där pubar prenumererar på extremt färskt välhumlat. I övrigt så har jag listat lite av vad jag tycker är speciellt intressant såhär i förväg:

Aktiebolaget Centralbryggeriet
Linköpings nyaste bryggeri som idag svetsat klart sitt bryggverk! Har inga egna öl med sig men det ska bli kul att träffa dom för att snacka om östergötlands ölframtid!
 
Belgoklubben
Ett projekt som innebär att man prenumererar på belgisk öl som man får hem 12 flaskor á 75cl fyra ggr per år. Inget jag testat men är sugen på såklart. Jag tycker den belgiska ölscenen är väldigt intressant och där har jag mycket att förkovra mig inom. De har med sig en hel del öl till mässan och jag kommer mest sikta in mig på belgisk tripel.
Brouwerij Malheur Malheur 10°
De Leite – Enfant Terriple
St. Helene – Gypsy Rose
 
Brekeriet
Brekeriet var med på förra mässan och stod för en av höjdpunkterna nämligen deras underbara Cassis. Premiär på mässan är deas Blodette som är  Öl jäst på ekfat med en blandning av flera olika jäststammar och mjölksyrabakterier. Den ser jag fram emot. För att piska upp stämningen lite till ska ni se denna grymma reklamfilm dom släppte nyligen.
 
Cask Sweden
En importör som har mycket spännande i sin portfölj. Lite extra intressant för denna mässa eller kanske framförallt för min egen del är:
Brewdog – Hello my name is Vladimir
Boulevard Imperial Pilsner
Finns det plats i magen kan det även bli klassikern Tank 7.
Ni som inte testat Brewdogs superstarka Tactical Nuclear Penguin (32%) så var det väldigt fördelaktigt pris förra året. Rekommenderas!
130309_002
 
Eskilstuna Ölkultur
Jag besökte bryggeripubsföreningen i samband med SM i hembryggning förra året och de har väldigt god öl. Deras DubbelIPA Ska ni testa om ni inte gjort det.
130427_sm_095
 
Här är ju jag med på ett hörn även om jag inte kommer stå i montern. Jag är med i arrangörsgruppen inför SM i Hembryggning som är i Linköping i år (5:e april) och Linköpings Hembryggare står för arrangemanget. Gå förbi deras monter och och prata med hembryggare och öldomare om allt från malt till SM!
sm2013_flyer_large130427_sm_021
 
Malmö Brygghus
Även i år är Malmö Brygghus på plats och det får ni inte missa. Förra mässans absoluta höjdpunkt var deras Cacao-porter som är bryggd på Criollo-bönor från Malmö Chokladfabrik. Riktigt rackarns god och jag hoppas bryggmästaren delar med sig av receptet någon gång i framtiden…
130309_013
 
 
Nääs

Ett mikrobryggeri från Ydre i södra Östergötland. Jag har inte smakat något alls så IPAn, Lagern och Galaxyn siktar jag in mig på lite extra. Kul med fler bryggerier i Östergötland, det finns definitivt plats för fler!

Oppigårds
Thurbo Double IPA
 
 
VilleValla Pub
Detta är en studentpub i Linköping med de har med sig öl från både Brill och Galatea till mässan och det är inte lite det! Listan kan göras lång på bra öl men jag satsar främst på:
Omnipollo Potlatch, en Saison jag inte hunnit testa ännu. Jag ska gå på Omnipolloprovningen på mässan så jag får nog smaka den där skulle jag tro.
Har ni inte druckit Omnipollo Nebuchadnezzar så gör det nu! Det finns inga undanflykter!
To Öl Hop Love Pils, antar att det är en s.k. modern lager som jag nyss bryggt inför SM.
Evil Twin Törst Front Room. Jeppe på Ewil Twin är ju Mikkellers tvillingbror för er som missat det. Han har öppnat en grymt snygg ölpub i New York som heter Tørst. Missa inte Yellow Cab lagern om ni inte druckit den på Systemet (tror den ingår i ordinarie sortiment just nu). 
Lost Abbey – Saison Blanc
Deus Brut de Flanders 2012. Den öl på mässan som är mest lik våran Valentin Cervisia. Kan bli en av mässans höjdpunkter!
 
Wicked Wine
De har inte presenterat vad de ska ta med sig i skrivande stund men Mohawk (Stefan Gustavsson) var med själv förra året och höll i provning. Bra öl, trevlig bryggare, de har säkert med sig godbitar.
130309_025
 
Ängö
Deras DIPA Lost in Translation på 7.5% (tycker jag borde klassas som IPA) som är ett samarbete med Amerianska Revival Brewing Company måste jag prova såklart.
 
 
 Kom gärna fram och säg hej på mässan!
 
Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.