Omnipollo – Nebuchadnezzar

140227_omnipollo-nebuchadnezzar_0003

Ja jag är en sucker för Omnipollo, det visste ni redan. Men vad tycker jag egentligen om deras grandslamthankyoumamnebuchadnezzar? Jo det ska vi gå till botten med!

 

Utseende
Apelsingul vätska med smutsgult skum. Bra skumkrona på ca tre cm lämnar en hel del rester efter sig beroende på hur kraftigt man slår den i glaset. Ganska klar med en del humlegrumling inte helt oväntat.
Doft
Fruktigare än den talldominans min variant av denna öl hade. Det är mango, papaya, tall och lite apelsin som känns mest. Den har en bra maltsötma, mer än min variant av denna öl. Till sist finns där en maltsyrlighet i bakgrunden jag gillar jättemycket men inte vet var den kommer ifrån. Åhh vad den är ett nice inslag i denna öl.
Smak
Den har en mycket stor munkänsla, den fullkomligt tar över utan att för den delen vara spretig. Den är mycket frisk med smak av både citron och apelsinmarmelad. En viss restsötma bär alkoholhalten. Blandat med frukten finns där mycket gran och tall. En markerad men inte överdriven beska finns där helt klart men plötsligt överraskas jag av lite Pez.

 

140227_omnipollo-nebuchadnezzar_0001

Omdöme
Ja ni vet ju redan att detta är en av de bästa svenska ölen som gjorts och jag håller med fullständigt. Den sopar banan med det mesta i IPA/DIPA-väg som går att få tag i. Att den togs i i Systembolagets ordinarie sortiment den 1:e mars men tog slut på 8 timmar säger väl en hel del om hur populär denna öl är. Jag ska brygga den igen och se om jag kan komma upp i samma kvalité rent bryggtekniskt. Fantastiskt bra öl!

140227_omnipollo-nebuchadnezzar_0002

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

5 Comments

 1. Eric 2014-03-04

  Det som slog mig direkt med Neb var ananas! Tycker beskan är lite i överkant men helt klart en väldigt god öl!

 2. Björn 2014-03-07

  Jag köpte en flaska i onsdags, drack den igår. Jag blev mycket besviken! Jag kunde inte känna någon smak eller någon doft från humlen förutom gräs/gröna blad. Det var som att dricka en milkshake för kossor. Jag hoppas att det bara var min flaska eller något, men jag klarade inte av att dricka den utan fick slå ut det. 🙁

  Spännande att läsa hur så många andra känt frukter och malt, det fanns inget sådant i min flaska vill jag lova.

  Angenämt,
  Björn

 3. Lindh 2014-03-07

  Oj! Ja du måste verkligen fått ett måndagsexemplar. En av de bästa ölen som går att få tag på enligt många (inkl mig) och den vann ju SBWF för något år sedan… Testa en flaska till innan du dissar den (ifall du gillar ipa/dipa dvs, är du pilsnerkille kommer den nog aldrig imponera =).

 4. Björn 2014-03-07

  Ha ha, nej jag är ingen ”pilsnerkille”. Gillar IPA men föredrar belgiska smaker. Jag misstänker att det var ett undantag eftersom alla andra har en såpass annorlunda bild av ölet.

 5. Lindh 2014-03-07

  Jag skulle gissa på det. Pröva den igen och återkom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.