Sex and Polar Ice IPA

Dags för en provning av IPA gjord av en prisbelönt hembryggare!
Sex and Polar Ice IPA
6.5%, 70 IBU
Bryggd 131230 av Jonas Andersson, Vardhby Brygghus.
140211_Polar-Ice_0003
Färgen är ljust rödgul, åt bärnstenshållet (lite ljusare än på mina kvällsbilder). Ölet är klart utan grumling men med litet torrhumlingsdis. Fint med ett lågt vitt skum med små bubblor som sjunker i normal takt..
Doften är söt med lite mint. Den är nötig och gräddig utan inslag av alkohol. En ganska mild och fin nyans av humlen.
Smaken är kraftfull med grapefrukt, tallkåda och en uns av mint.
Jag uppfattar den som medelbesk men är enligt bryggaren på 70ibu vilket borde ge lite kraftigare beska än det här. Kan vara en viss restsötma som väger upp.
Kolsyran är på medelnivå vilket passar stilen. Ölet är lite kladdigt på läpparna, eventuellt är det humleoljor. Eftersmaken är småbesk med mest tallbarr, ingen alkohol.

Kommentar
Det här är det första ölet jag smakat med den nyutvecklade humlesorten Polaris. Väldigt god är min första tanke. Doften ger mig en trevlig upplevelse jag vill ha mer av. När jag hörde talas om mint så kände jag inte alls att det skulle passa mig med det är såpass diskret del av en större smak- och doftbild. En mycket välgjord IPA även om jag anser att stilen vinner på lite mer citrusinslag. Jonas blir farlig även på årets SM kan jag lova (han fick guldmedalj i Eskilstuna 2013).
140211_Polar-Ice_0002 140211_Polar-Ice_0004
Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

One Comment

  1. […] Läs om Lindhs provsmakning av Jonas mjöd eller Sex and polar ice IPA […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.