Lite funderingar


0GL_4307Min Imperial IPA ”Buckenezzar”.

Det börjar sina i mitt ölförråd. Jag har medvetet gjort lite mindre batcher på sistone för att få loss  flaskor, utrymme men framförallt för att dricka färskare öl. Merparten av de öl jag gör är ju riktiga färskvaror som jag gärna dricker upp inom 1-2 månader efter bryggning. Problemet med detta är att det är svårt att brygga så ofta som mina dryckesvanor skulle vilja, dvs att jag kan dricka 3-4 olika öl på en kväll. En bra ”session” tycker jag börjar med en veteöl, sen en välhumlad pale eller IPA för att avrunda med en imperial ipa eller imperial stout. Imperial stout är katten bland hermelinerna eftersom den bara blir bättre med tiden. En plan är att hitta några fler ölstilar att jag gillar att brygga som inte är lika lagringskänsliga, t.ex. kraftiga belgare, men de är ofta för alkoholstinna för att dricka flera av en vardag. Jakten har börjat!

Idag är planen att Black IPAn ska på flaska. Den är sekundär-flyttad, torrhumlad och kallkrashad. Hoppas den är klar, jag är för dålig på att mäta jäsningen innan det är flaskning. Jag har fått ett borr som är lite större av svärmor och jag har köpt fler kranar till mina jäskärl. Jag vill ogärna öppna locket i onödan på mina jäshinkar och efter min fadäs med en halvklar jäsning av Imperial Stouten (som fick en extraskjuts mer jäst) pga för lite SG-mätningar inser jag att fler mätningar endast kommer ske med kranar på hinkarna. Men först flaskning!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.