Humleplantor

Jag fick ju två humleplantor av Jonas på SM som bara stack upp någon millimeter. Såhär några dagar senare så är de 4cm och måste ut i friska luften. Tur med första maj så jag fick lite helg mitt i veckan. Det var nobla sorter men kan vara två av samma; det märks på kottarna tyckte Jonas hahaha, vi får väl se. Sen börjar min IPA bli klar så jag har provat några flaskor. Det här helt klart min bästa öl hittils. Vet inte om jag druckit någon IPA jag tyckt bättre om, DIPA ja men inte IPA. Men det finns utrymme för förbättring. Nästa gång ska jag ta mig orken att flytta till ny hink innan torrhumling, mäska i lite lägre temp, pitcha något högre mängd jäst, öka IBUn till ca 65, kallkrascha (får bli i höst om jag inte snubblar över en kyl) och till sist ha lite lägre mängd karamellmalt. Grillat har jag också, men det skiter väl ni i…

130502_001 Min Pilsner jäst med US-05, den är riktig bra och jag vet fortfarande inte varför. Bara 5 flaskor blev det och nu är de slut…

130502_002 Humleplantorna påväg ut i det fria. De syntes knappt ovan jord för fyra dagar sedan! 5 meter ska de bli har jag tänkt mig.

130502_003 Ca 2 meters avstånd fick de i trädgården. Tanken är att köra ett rör i mitten och sedan snören ner som plantorna får klättra upp på.

130502_004 Väx och bli stor så pappa får en rejäl skörd nu lilla humleknopp.

130502_005

Tog en bild på min moddade Coronamaltkvarn när jag ändå hade kameran runt halsen och var i boden. En vanlig hink överst som kompletterar tratten på Coronan så det totalt rymms ca 6 kilo malt. Sedan en påse som förhindrar dammet som ger mig svår hosta i ett dygn. Coronan är fastdragen på en plankbit som i sin tur är fastskruvad i locket till en gammal jäshink. Locket knäpps fast i hinken på vanligt sätt. Det kanske inte syns på bilden men hinken saknar botten då jag klippt av den när jag försökte bygga något som blev misslyckat. Nu trär jag helt enkelt en 25-kg-maltsäck under och lyfter bara upp anordningen så är all malt i påsen. Snygg lösning? Nae inte direkt, men det rockar som faan med farsans gamla slaggborrmaskin. Fina, hyffsat intakta skal av malten får jag dessutom.

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.