Paris och provsmakning av IPAs

130415 – Har varit i Paris med min fru och såklart tagit en öl eller två när jag var där. Fick sms från bolaget när jag stod på Champs-Élysées att min IPA från PangPang Brewery kommit. Paris är en härlig stad såklart och ölmässigt är det mycket belgiskt som gäller. Vi besökte några ölpubar och en ölbutik där butiken Brewberry hade överlägset mest intressant sortiment för. En hylla Mikkeller, mycket norskt och sedan Omnipollos Brewmance. Ryanairs knöliga värld gjorde dock att ingen öl följde med hem förutom i magen. Jag har flaskat mitt köksbryggeri-test och även den icke torrhumlade slatten från senaste IPAn. 6 flaskor 50cl av varje blev det så det jag i vanliga fall vaskar är vad som blir i mängd av Lilla Köksbryggeriet hehe. Utvärdering kommer senare såklart. På prylfronten så har jag precis köpt en ny grilltändare/doppvärmare som jag inte hunnit provköra ännu. Det är humlegårdens 3.2kw men den drar 16A vilket jag inte har något ledig uttag för tillfället så jag ska hitta en elektriker som vill ha en back öl =) Anledningen till uppgradering är mest att jag snubblade över den större tändare för halva priset begagnad och kunde inte låta bli. Jag misstänker att induktionsplattan (2kw) + nya tändaren (3.2kw) blir för kraftigt kok (2.835kw tidigare och nu 5.2kw). Kan även vara att 3.2kw ger mycket karamelisering, det får nästa bryggning avgöra. Eventuellt så går det ha nya tändaren till en HLT vid sidan av i framtiden…

 

130416_002

PangPang Hökarängen IPA. Kraftig maltsmak av karamellmalt, tydlig beska men inte för kraftig, lite st eriksdoft i tvål/schampoo, perfekt alkoholsmak för sina 7%, lång eftersmak, lite citrus/zest, bättre humlesmak än humledoft, bra kolsyrenivå, fint lätt skum om än något lite, lite gräsiga toner hö ej nyklippt, syrlig, fint utjäst (1008?), Lätt disig av humleolja, saknar lite smaknyanser ev något få humlesorter. någon nobel humle bak i gommen i eftersmaken. fin belgolacing. 7/10

130416_001

St eriks ipa. Lite tvålig fruktschampoodoft, god humlesmak men feg, lätt beska för en ipa, mörk som en ipa men mer som en välhumlad apa, lättdrucken, citrahumle, klar med stabilt skum. 3/10 i stilen. God men sticker inte ut.

130416_003

Det blev en del Blonde i Paris, här en Grimbergen som trots plastmuggen var god och lättdrucken.

 

130416_004

Brewdog Hardcore IPA. Kraftig beska med maltstöd, viss fruktighet, småsöt, gult skum med bra krona, grape, björk, hög humlesmak men låg humledoft ev pga låg torrhumling. 6/10. Dracks på Hall’s Beer Tavern, junkigt ställe.

130416_005

Chimay Blonde. Åt en club sandwich till. Det var det hela. God men inte mer.

 

130416_006

En stadig liten rackare. God men inte fantastisk även den.

 

130416_007

Brewberrys butik/pub. Lite knöligt att komma åt flaskorna då borden står vid hyllorna men trevlig personal och bra utbud.

 

 

130416_008

Brett-IPA med vete från Mikkeller. Ganska god men jag tycker Mikkeller håller lite ojämn kvalité. Vissa är goda och andra känns som rena experiment.

 

130416_009 130416_010

Här är vi på Academie De la Biére. Mycket belgiskt, bra mat, trevlig personal men ganska liten lokal. 4-5 bord inne och liten uteservering.

 

130416_011

Steak Tartare, som jag längtat!

 

130416_012

Kwak. Mycket god.

 

130416_013

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.