Grillpremiär och flaskning

130420 – Idag har hälften av min IPA tappats på flaska. Jag har varit väldigt sugen på att gå över till fat just för att slippa flaskningsmomentet men jag har inte någon kyl att förvara fatet kallt när det är påkopplat. Jag har även funderat på partyfat men jag vill ju gärna kunna ta 2-3 olika öl på en och samma kväll och då blir det svårt med partyfat utan att köpa flera kranar vilket blir lite dyrt. Jag hoppas bli lite klokare genom att prata med hembryggare på SM nästa helg. Jag hoppas att ni som ska till SM kommer fram och säger hej! Bilderna kommer i fel ordning så ni vet:

 

130421_024

Sorry för det smutsiga glaset, det såg renare ut när det inte stod i motljus. I glaset är min SingleHop Nelson IPA som jag gjorde med mitt kit motsvarande lilla köksbryggeriets. Den blev god men hur mycket jag än gillar Nelson Sauvin så ska den användas i måttliga mängder och gärna ihop med någon kärvare, jordigare humle eller björkig som Simcoe kanske.

 

130421_012

Två katter bland hermelinerna, en grön flaska och en flaska med för liten öppning i halsen. Jag har börjat rensa alla udda flaskor så det bara blir mina patentkorksflaskor och standard 33/50cl kvar. Två kartonger flaskor till återvinningen vilket känns skönt men även gav mig problem idag med för få flaskor.

 

130421_011

Jäste ut till ca 1.009. Det är ett gott betyg när en öl är riktigt god vid flaskning, det är de närmaste fyra veckorna som ölet annars ”mognar” så även om man inte är helnöjd vid flaskning kan det fortfarande bli ett grymt öl.

Är sugen på att börja kallkrascha men lite för feg att ställa jäshinken utomhus nu när våren är pågång. Har skaffat mig en extern termostat så nu saknas bara en kyl, en någon plats att ställa den på… Humlen som ses flyta i hinken här är perfekt att även den kallkrascha till botten innan flaskning.

130421_009

Flaskning av min välhumlade IPA. Tyvärr blev bara ena hinken flaskad eftersom jag har för lite flaskor. Till 40 liter krävs ca 6 tomma backar och jag hade bara 4. Torrhumlingen har varit i 10 dagar idag så jag skulle gärna tappa upp den nu men det får vänta några dagar till…

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.