Testbatchen Vete

120721 – Innan jag läst tillräckligt med ölböcker och bloggar kände jag att jag ville testa på en enklare variant. Det var också det ända som gick att köpa i närheten av Norrköping (Vinland LKPG). Det blev en vete-ölsats från Coopers, spraymalt vete från Muntons och 1 kg bryggsocker. Ja du läste rätt, bryggsocker. Det går helt enkelt ut på att man kokar upp ca 4 liter vatten, häller burkens innehåll i jäskärlet, häller på socker/spraymalt och rör om. Sedan fyller man upp med kallt vatten till 23-litersstrecket, pitchar jästen ock skakar om. Lite som att göra en Cappuchino med snabbkaffe. Hela bryggning tog ca en timme och var precis så osexig som det låter. Men jag fick doppa tårna och öva på desinfecering och flaskfyllning. Trasigt efter denna bryggning; handtaget på ett jäskärl sprack efter lyft med 23 liter vätska, mätglas 250ml i glas ramlade i backen vid rengörning.

120808 – Ölets smak undrar ni? Njaa, det är ju inget jag vill sätta etikett på direkt men ganska okej för att vara en ful-sats. Det finns säkert en hel del hemmabryggare som får fjutt på sina satser men det är inte den vägen jag tänkt att gå. Nu börjar vägen mot helmatsbryggning Resan kan börja, första anhalt Humlegården. Nu kör vi helmalt!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.