Hopt.se

Jag tycker det finns en del bra sidor med Systembolaget (SB) men deras illvilja och lobbyism mot nya alkoholregler och lagar ger jag inte mycket för. Att de förvarar sin öl i starkt ljus och rumstempererad miljö gör inte saken bättre. Att kunna beställa enskilda flaskor från andra Systembolag är en fin service och sett till hela företaget är utbudet okej även om ingen av mina tre lokala Systembolag har ett sortiment att höja ögonbrynen för. Det är med andra ord inte så svårt att förbättra SB eller det jag främst tycker, lägga ner monopolet och släppa in andra aktörer på marknaden (samt tillåta gårdsförsäljning).
Som komplement till SB går det även att beställa öl via nätet från en uppsjö olika webbutiker sedan många år tillbaka och en ny aktör på svenska marknaden är Hopt.se som är en del av Interdrinks och även finns i Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland, Danmark, Spanien och Italien. Förutom öl finns även ett skapligt utbud ölglas och lite hembryggarutrustning.
Eftersom flaskorna skickas från norra Frankrike tar det en extra dag med leverans men som plåster på såren är frakten enbart 100kr och grejerna kommer levererade direkt till dörren vilket jag som stressad tvåbarnsfarsa uppskattar mycket. Priserna är snarlika mot Systembolagets där några av de öl jag köpte är några kronor billigare och några är någon krona dyrare. En stor fördel är att det inte finns kollikrav och att utbudet just skiljer sig en del mot SB. Jag hittade t.ex. Weihenstephaner Pils som jag bara lyckats köpa direkt från bryggeriet tidigare och Tank 7 som är slut hos leverantören enligt SB (?). Även Westbrook Gose har varit en sån där öl jag velat dricka igen men inte orkat beställa enskilt från andra butiker. Utbudsmässigt hos Hopt.se saknar dock en del tyska och amerikanska öl jag hoppats på. Däremot är Omnipollo väldigt väl representerade vilket jag antar beror på närheten till De Proef där de bryggde mycket förr. 5-literskeg med Bitburger för 190 kr kanske kan glädja någons midsommar!
Själva hemsidan är lite rörig för den ovane och framförallt mobilversionen lämnar lite att önska. Det går dock att söka sig fram genom typer, kategorier, alkohol och länder vilket är lite kul.
Jag hade tänkt fylla på med ett gäng nya ölglas men utbudet är främst inriktat Fransk/Belgiskt och många av de Tyska glas jag var ute efter fanns inte tyvärr men några tillskott blev det trots allt.
Allt i min beställning var väl förpackat. Först en stor yttre låda som innehöll tre mindre lådor och utfyllnadspapp. Flaskorna och burkarna var enskilt förpackade stående med flercellsväggar och inte med de där tunna papperna som vinflaskor brukar ha (se bilder nedan). Även glasen var bra förpackade med en ”fothållare” i papp.
En positiv upplevelse totalt måste jag säga och rekommenderas!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.