Provsmakning av Lindhs HOPS, Citra/Simcoe v3

161011_lindhcraftbeer_hops_citrasimcoe_001Gyllengul till mörkt gyllengul (beroende på glas) kristallklar med mycket högt och fint offwhiteskum.
Doften är tydligt humlig med stor grapefrukt och citron åt citronoljehållet med lättare matchande tallolja. Tydlig och stor krispig ljus malt samsas med mindre inslag av honung.
Smaken är lätt maltig med stora humledominerande toner av grapefrukt och medelstora karamellsmaker.
Tydlig och ren beska som är dominant.
Medelhög kolsyra som är len och lättsam.
Eftersmaken är oljig och besk. Låg restsötma. Stor kropp. Kletig munkänsla.
Något obalanserad åt det beska hållet.

Kommentar
Blandningen Citra och Simcoe är en av mina favoriter och sättet de kompletterar varandra är underbart. Färg och utseende blev perfekt på denna öl och även humleupplevelsen som hållit väldigt länge utan att tona bort. Inga felsmaker alls varken från bryggning eller jäsning, inga estrar fenoler dms eller diacetyl. En pangöl med andra ord men ändå inte full pott.
Minuspoängen ges till den något tråkiga karamellsmaken som kan ha uppstått av något för gammal karamellmalt för med endast 2.8% i maltnotan känns det inte som det kan vara mängden som bidrar till så mycket efterhängsen jolmighet. Jag slänger resten av påsen med specialmalten och köper mindre storlek på säck i framtiden.
(uppdatering) Efter att ha smakat på karamellmalten så åkte den med våld ner i soporna. Unken, trist och träig. Jag måste komma ihåg att smaka på alla maltsorter innan jag brygger framöver.

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.