Bohemia, Tjeckisk Pilsner

160901_lindhcraftbeer_tjecken_002Ljust halmgul öl, kristallblank, med högt vitt gräddigt skum.
Doften är gräddig med stor maltdoft. Uns av maltddamm. Örtig och trevlig humlesmak.
Väldigt lite gröna äpplen i bakgrunden och endast spår av gräddkola.
Smaken är stort pilsnermaltig och tydligt humlig åt det generiska hållet.
Kraftig beska som är lång och lite plåtig.
Mycket vass kolsyra som är stickig.
Lite kladdig och sträv eftersmak.
Något obalanserad åt det beska hållet.
Godkänd 33p

Kommentar
Det finns något i smaksammansättningen jag inte riktigt gillar. Jag saknar den gräsiga humlen och eventuellt lite diacetyl för stilen. Ett humlebyte till Saaz skulle göra susen. Jag jäste den i jämförelse med WLP860 och Bohemian jäste ut till 1.008 där 860n stannade på 1.010. Jästen ger krispiga och fina smaker som framhäver både malt och humle. Låg producent av diacetyl även om det går att skönja spår av det? Mycket låg fruktighet från estrar men inte lika ren som tyska stammen. Snabb jässtart på 9c.

160901_lindhcraftbeer_tjecken_005

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.