Brewstand eller bänk till Braumeistern

160602_lindhcraftbeer_bmstand_006-1Jag har länge använt en gammal ärvd skohylla som bryggverksbänk/brewstand både till kylväska, kastrull och till Braumeistern. Jag fick dessutom lägga en träskiva ovanpå bänken för att Braumeistern inte skulle ramla av. Tanken att byta ut den mot något som går att torka av lätt, klarar vikten och har lägre höjd har funnits länge men inte tiden att ordna med det. Jag gav snabbt upp tanken på att köpa någon färdig läsning eftersom måtten skulle bli svåra att hitta men främst att få till något prisvärt som klarar de 150 kg som en full Braumeister och en full Patina 36l väger.

Storleksmässigt ville jag få plats med Braumeistern och en kastrull till lakvatten eller sidokok. Jag ville ha en höjd på 44cm så en 60l-hink precis går under min nya kran på Braumeistern men inte så mycket högre eftersom det är så jobbigt att lyfta maltröret då. Bänken som jag byggt nu är ca 2 cm för hög men då finns utrymme att slipa ner benen så bänken blir vågrät på platsen den ska stå. Materialet är saker jag hittat på vinden och som vi ärvt med huset. Två rejäla stolpar som kapades till fyra ben, ett rejält kraftigt hyllplan till någon industrihylla och sen lite trall för att stabilisera ben etc. Det tog ca 1,5 timme inklusive barnpassning att såga och skruva ihop den och kostade endast lite svett. Om den inte ska förstärkas ytterligare är det bara ett lager färg på träet som eventuellt står på tur och kanske någon form av plast under benen så det inte tränger upp fukt.

160602_lindhcraftbeer_bmstand_001-1

160602_lindhcraftbeer_bmstand_002-1

160602_lindhcraftbeer_bmstand_004-1

160602_lindhcraftbeer_bmstand_005-1

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

One Comment

  1. Erik 2016-06-04

    Snyggt bygge!
    Om du vill ha ett litet tips så hade jag satt nån typ av justeringsmöjlighet under varje ben. Braumeistern är ju lite känslig när man mäskar då den gärna vill stå helt vågrätt för att få så det rinner ner runt hela maltröret. Det borde funka att ta och borra hål upp i varje ben och sen trä i en bult med mutter och bricka på. Då kan du justera med muttrarna sen och så slipper du fukt från golvet.
    Bara ett tips som sagt.

    Måste även passa på att berömma dig för den här bloggen! Mycket läsvärt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.