To øl Sofa King

140227_to-øl---sofa-king

To øl Sofa King 4.7%

To øl är ju kända för sina grymma ales men på tok för få når min strupe. När jag såg denna lite svagare variant blev jag lite extra nyfiken:
Grumlig rödorange med mörkgult 2-3cm skum. Lite smutsig ser den ut.
Doften är lovande med starka inslagg av g
rapefrukt och sliskigt bubbelgum med hallon.
Jag tar några klunkar, funderar, tar några klunkar till. Den är kraftigt syrlig för stilen med en unkenhet som påminner om disktrasa. Beskan är medel vilket rimmar med alkoholen men jag saknar många smaker jag kände i doften, var är bubbelgummet?? Eftersmaken är lite gummi som blandas med kryddighet från torkad basilika men kroppen är förvånansvärt tunn och lite vattnig, har dom spätt den i slutet? Beskan känns som den kommer från nobel humle likt en internationell lager, lite Pripps Blå-besk på något sätt.
Omdömme
Som ni redan har räknat ut blev jag inte helt till freds med denna. Doften lovar mer än smaken bär upp. Det är ändå en pepprig beska i slutet vilket gör den väldigt lättdrucken, gissar på att fg är ganska lågt. Den skulle vunnit på lite högre abv och lite mer restsötma (4-5 pinnar max). Nu känns det lite tomt efter varje klunk, likt en Sofiero. Jag fyller på med mer men har ändå svårt att pinpointa vissa smaker. Nja, denna borde gått ett varv till i pilotbryggeriet före. Men jo det är ju en god öl, inte som något fatslask som hänger med en ebola-tallrik på God Vän, fast den går att förbättra en hel del, hänger ni med?
Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.