Ny pryl i arsenalen

130114 – Så var det äntligen dags. Biltema-kastrullen har tjänat mig väl och kommer säkert används i framtiden men min nya investering är en 50-liters Patina-kastrull med tappkran. Idag har jag provkokat på induktionshällen samt med grilltändaren för att se att det verkligen går att få ett bra rullande kok, och det gick det. Ren blev kastrullen på kuppen så det var positivt men bäst var en annan lärdom; jag klarar inte att lyfta 50 liter kokande vört upp på den höga bänken i tvättstugan. Det saknas ca 20 cm för att det ska gå, det är när armarna passerar hjärthöjd som styrkan inte räcker till för att på ett kontrollerat sätt få upp kastrullen över kanten. Tur att det inte var skarpt läge! Nu kunde jag ju bara vänta till det svalnat lite och slaska-över vatten till avloppet. Lösningen blir såklart att samtliga lyft sker med max 20 liter och att kastrullen ska stå på rätt plats (dvs bänken) direkt efter first runnings. Börjar förstå vitsen med 3-tier-systemen nu…130111_pils_0005

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.