Brygga öl – Från nybörjare till avancerad ölbryggare


Äntligen är det officiellt! Min bok om ölbryggning, ”Brygga öl – Från nybörjare till avancerad ölbryggare”, kommer släppas den 3e April 2018 via bokförlaget Semic som är en del av Bonnier. Arbetet med boken började för mer än ett år sedan och nu är det främst layout och tryck kvar. Arbetet med innehållet till boken har däremot pågått en lång tid i mina ölbryggaranteckningar och mitt undermedvetna. De som följt bloggen kommer inte bli besvikna, i boken tar jag nivån ett stort steg framåt med betydligt mer genombearbetat innehåll.

Tankar kring boken
När jag började brygga öl var det inte så lätt att komma igång. Utrustningen som behövdes fick man främst bygga själv och för att förstå processen fick man läsa en engelsk bok på 300 sidor som förvisso var heltäckande men krånglig och inte anpassad för svenska bryggare. Därför har jag delat upp min boks innehåll i två huvuddelar. Först går jag igenom grunderna hur ett öl blir till inklusive en enkel och billig grundutrustning. Sen följer en väldigt enkel steg-för-steg guide med tydliga bilder på en grundmetod som ger väldigt bra öl bryggd hemma i köket. Avsnitt två i boken består sedan av en stor mängd förbättrande metoder, knep och fördjupad kunskap inom ölbryggningens alla steg för att kunna lyfta ditt ölbryggande till nästa nivå. De här metoderna kan man sen välja och vraka från i den ordningen man vill eller känner för. Alla ger de ytterligare lite bättre öl. Exempel på ämnen jag tar upp är; Stega upp bryggmetoden, Vattenbehandling den enkla vägen, Vattenbehandling den avancerade vägen med kunskap om vad alla ämnen och salter gör, Stegmäskning, Hur jästen och jäsningen fungerar, Fattappning med mindre oxidering, Hur man gör förkultur, Hur man sparar sin jäst, Hur man får genomskinligare öl, och mycket mer! Allt med illustrerande och inspirerade bilder (ni kanske inte behöver gissa vem fotografen är). Utöver detta finns självklart även ett gäng beprövade recept med bredd inom olika stilar. Som bonus finns även receptet till mitt Champagneöl Valentin Cervisia med i boken, ett recept och tillhörande bryggmetod jag hållit hemligt i snart sex år! Allt detta gör att målgruppen för boken både blir nybryggaren som vill börja brygga öl men även den ganska avancerade hembryggare som hållit på några år men vill ta sitt öl till nästa nivå.
Boken kommer gå att köpa hos en rad försäljare (självklart även online hos de större butikerna) men det kommer jag återkomma till lite senare.

128 sidor
ISBN: 9789155265014
Formgivning Calle Ljungström
Foto Gustav Lindh

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

8 Comments

 1. Jonas Falk 2017-10-24

  Fan va kul Gustav!
  Jag förutsätter att man kommer kunna köpa signerade exemplar

 2. Robert Söderström 2017-10-24

  Äntligen!! Har väntat länge på den, roligt!

 3. Hillbilly Brewery 2017-10-24

  Grymt. Hoppas det blir en storsäljare. Jag köper den iaf. 😉 Bra jobbat.

 4. Anders Crona 2017-10-24

  Kul!
  Jag hoppas också på signerade exemplar!

 5. j. stockfelt 2017-10-24

  fyller omkring den tiden och nu vet jag vad jag vill ha!

 6. Mattias Espling 2017-10-25

  Snyggt! Grattis

 7. Robert F 2017-10-26

  Riktigt Nice!
  Nu kan du förutom fotograf och bryggmästare, lägga till författare på CV:t

  Om alla vi intresserade kan betala i förtid för en ”Early access” så får du bra cash-flow på boken.
  Ser fram emot att läsa den.

 8. Peter N 2017-10-28

  Signerade ex åt folket! =) Det blir naturligt att köpa den, då din sida ändå varit min bibel i de år jag ägnat mig åt hobbyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.