Ölprovningar


Jag håller i digitala ölprovningar på site:en HelpMeUp. Förutom öppna provningar dit vem som helst kan anmäla sig håller jag även enskilda provningar för grupper, t.ex. företagskick-off eller kompisgäng. Jag erbjuder dessutom enskilda konsultation om ölbryggning. På den tjänsten får du individuell hjälp med just dina specifika frågor om ölbryggning. Få hjälp med att förbättra din brygg- och jäsprocess, utrustningshjälp och receptfrågor. Står du precis i startgroparna för att köpa in utrustning för att börja brygga öl men har svårt att välja? Kanske dras du med felsmaker i din öl som du inte hittar felet på. Boka den här tjänsten för att få direkt hjälp av mig!

Kommande provningar


Lager, Ale eller mittemellan
Vad är egentligen skillnaden mellan en lager och en ale? Hur doftar och smakar skillnaderna? Och vad finns det för ölstilar som är mittemellan? Vad händer när man utmanar gränserna mellan lager och ale? Tillsammans provsmakar vi sex olika öl som antingen är mitt i prick för vad en lager eller ale ska vara, eller utmanar gränserna, samtidigt som jag förklarar mer om hur jäsprocessen påverkar smakerna.
Nästa datum: Lördag 24:e April, 16:00 – 17:25


Pilsnerprovningen
Vad är skillnaden på Pilsner, pilsener, pils, Pilsen och Plzeň? Och hur skiljer sig tjeckisk, sydtysk, nordtysk, dansk och svensk pilsner åt?
Följ med in i pilsnerns underbara värld och lär dig allt om hur de olika pilsnerstilarna smakar, vad som definierar en pilsner och hur de uppkommit. Tillsammans smakar vi oss igenom sex olika pilsner och jag guidar er genom smakerna och dofterna. Smörkola, metall, örter, gräs, len beska, rivig beska, vi kommer uppleva allt!
Nästa datum: Lördag 8:e Maj, 16:00 – 17:25