SS Brewtech Unitank Fermenter unboxing

(Reklam: I samarbete med Humlegårdens ekolager)

För cirka två år sen bestämde jag mig för att ta steget och utveckla mitt bryggande i en riktning där utrustningen inte skulle få diktera bryggmetod eller vara en begränsning. Jag byggde ett bryggverk av två stora mjölktankar och steg för steg har jag förädlat min bryggmetod och justerat utrustningen. Allt från att testa olika reciruleringslösningar till olika mäskroder osv. Nu börjar detaljerna sitta med bryggverk och metod men det som fortfarande inte är löst är jäsningen. En vän gav min en livsmedelsklassad plasttunna på 200 liter så jag kunde jäsa mina satser i ett kärl istället för tre men den enda temperaturstyrningen jag fick till var att låta tunnan stå i matkällaren som håller 10°C vintertid (15°C i skrivande stund).
Drömmen eller ska vi säga nästa logiska steg var såklart att ordna med en proffsig jäsning med temperaturstyrning och gärna även med tryckmöjlighet för att ytterligare kunna ta ett steg framåt mot högre ölkvalité. Trycktåliga ståltankar av större storlek kostar en hel del och det finns några olika märken och modeller att välja från. Till min stora glädje har jag fått möjligheten att hyra en SS Brewtech Unitank tillsammans med en glykolkylare från Humlegården eftersom vi har ett samarbete ihop. Eftersom detta är outforskade marker för mig kommer det ta många bryggningar innan jag kan göra en ärlig recension av utrustningen så ni får vara med under resans gång. Det här inlägget är mest en unboxing så ni får en teaser om vad som komma skall.

Just nu har Humlegårdens Ekolager en kampanj på SS Brewtech-utrustning med extra bra priser så passa på för det är inte många dagar kvar!

Eftersom unitanken är vald för att passa mina satser blir kartongen därefter!

Vilken skönhet!

Tri-clamp.

Butterfly valve.

Tryckmätare som det inte kan tränga upp öl i. Jag får lära mig PSI nu då antar jag.

Säkerhetsventil eller övertrycksventil.

Termometer med dykrör så den inte tar skada.

Spundapparat/Spundingvalve med skala. Riktigt rejäl och vacker pryl.

Kylningen av kylspiralen som är i Unitanken kommer ske med denna SS Brewtech glykolkylare.

Det här är början på en ny spännande resa!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.