Inför Svenska mästerskapet i hembryggd öl 2015

150300_lindhcraftbeer_humlegarden_0043Nästa helg den 9:e maj är det dags för Svenska Mästerskapet i Hembryggd öl. Förra året då jag var med och arrangerade hölls det i Linköping och i år är det Stockholm/Solnahallens tur. 729 öl är inlämnade till domartävlingen men inga av dom är mina i år. Jag känner inget behov av att skicka in öl som inte håller min yttersta kvalitésnivå eftersom domarna inte har tid att skriva några längre utlåtanden ändå. Detta är dessutom något som den separata inlämningen till lokala föreningarna är till för och SM bör anses som en tävling där man bara skickar in sitt bästa. Jag har tidigare år skickat lite av varje men i år hamnade mina bryggningar i ofas med inlämningen så de tre öl jag först hade tanke på att lämna in var inte tillräckligt färska vid det sista inlämningsdatumet. De två specifika bryggningarna jag planerat för i kalendern för just DT brann inne då jag jobbade på Svalbard den helgen. Folkets val hade jag kunnat tävla i men eftersom vi väntar barn precis nu i dagarna så kändes det som en onödig risk att stå med kylskåp, tappkranar och corneliusfat dessutom onykter två timmar hemifrån. Nej detta SM blir för min del att gå runt och mingla istället, om jag nu inte fått barn innan det vill säga. För er som inte varit på SM tycker jag definitivt ni ska ta er dit, för mig är det årets höjdpunkt och det krävs förlossning eller begravning för att missa det. Vi ses i folkhavet! Biljett köper man här och mer info hittar man här.

140405_SM_000-1

140405_SM_041-1Jag (till vänster) kommer inte vara lika skäggig i år men i övrigt mig lik. Haffa mig och säg hej!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.