Smaka Mera

140731_smakamera_0003Tim och Carl är två studenter och hembryggare som förutom att brinna för bra öl gjort en hemsida och webbshop för utvalda ölglas. Smaka Mera heter sidan och förutom de bästa glasen finns mycket välgjorda kunskapssidor med ölrelaterad information som t.ex. enormt humlelexikon eller hur man provsmakar öl. Tanken är att framöver utöka utbudet med andra spännande produkter jag inte får tala högt om ännu! Tim och Carl kontaktade mig och undrade om jag ville prova några av deras glas vilket jag alltid gärna vill. Dock hade jag ju redan de flesta i deras fina urval men ett glas hade jag inte sett innan, deras Lager/Wheat-glas. Det fick sig en teståkning:

140731_smakamera_0001Glasen kommer förpackade i sköna papprör på ett mycket stilfullt sätt med snygg design precis som på derad hemsida.

140731_smakamera_0002Med följer även en liten folder med lite info om glasen.

140731_smakamera_0004I glaset är en amerikansk veteöl vilket passar perfekt då skumkronan verkligen får komma till sin rätt. Jag är väldigt förtjust i detta glas både till veteöl och till pilsner. Det är bra tyngd men inte för tjocka kanter. Den raka formen framhäver skumkronan, eller kanske förstärker uppkomsten av den, även om den större storleken inte framhäver ölets blankhet och ljusa färg som ett Kölschglas eller premium pils-glas gör. Halsen är något kort för mina stora händer men ändå härlig att hålla i för att slippa värma ölet vilket jag ogillar med en rad glas på marknaden. Vissa glas håller man i hela tiden när man dricker, andra står på bordet. Glaset är lättdiskat vilket gör att jag använder det ofta. Ett av mina absoluta favoritglas. Pris mellan 139-99kr beroende på hur många man köper.

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

One Comment

  1. Cristofer 2014-07-31

    Snyggt glas och läcker hemsida! Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.