Årets humleplantor

140225_humlen

Det var 13 grader ute igår, den 24:e februari (världen kommer gå under och jag ska titta på med en öl i handen). Tanken var att vänta till mars med att plantera mina nya humlerizomer men jag kör nu istället så kanske våren kommer snabbare. Jag har ju en Hallertauer- och en Tettnang-planta sedan 2013 och tänkte jag skulle utöka med två sorter till i år. Jag skulle gärna odla Simcoe, Amarillo, Centennial eller CTZ men de fanns inte på Willingham där jag beställde ifrån. Däremot fanns Cascade som jag gillar mycket och Nugget som enligt Willingham fungerar som substitut för Columbus eller Chinook vilka bägge är bra högalfasorter jag gillar. Tanken är att på sikt skaffa fler plantor, antingen från de jag har eller genom att skaffa fler sorter, men jag öka på gradvis så jag får se hur stor skörden blir. Det är ju ingen mening med att odla så mycket att jag inte klarar av att torka det…

Så nu är våren välkommen, för nu är humlen i jord (fast i kruka tills vidare).

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

5 Comments

 1. eric 2014-05-25

  hej!

  jag är på jakt efter humleplantor men willingham hade slut på allt, vet du ifall man kan få tag på några i Sverige eller måste jag vänta tills nästa år? tack på förhand!

  /eric

 2. Lindh 2014-05-26

  Jag tror det är kört detta år. Rizomer går att köpa mellan februari-april och plantor från april-maj.
  Din enda chans är om du hittar någon bryggare som gallrar sina plantor nu och du kan få sticklingar.

 3. […] som började så bra med en Cascadeplanta och en Nugget som jag planterade inne först, byggde en helt okej träställning och slutligen ordnade med […]

 4. Christer Eriksson 2017-09-13

  Hej har du humleplantor till salu?
  Med vänlig hälsning, Christer

 5. Lindh 2017-09-13

  Nej tyvärr, jag hinner knappt med mina egna plantor i dagsläget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.