Mina färdiga öl och humleplantor

0GL_5263 Tiefschwarz, min Imperial Stout som aldrig jäste klart riktigt. Även detta var ju en misslyckad bryggning med överkok (scrolla ner till bryggningen och se kladdet!) men den är jävulskt god ändå. Jag har druckit några Imperial Stouts innan men för få goda som gjort att jag fastnat för stilen. Nu däremot med denna i magen så inser jag att detta är något jag vill snöa in på. Ljuva lakrits och kaffetoner med viss choklad i botten. Milt skum som sitter kvar länge i glaset och härligt snål kolsyra. Tycker inte det ska vara så mycket kolsyra i denna ölstil. Även denna öl har fått lovord från de som smakat den. Ångrar att jag inte gjort mer eftersom det tog sån tid att lagra (2 månader på vaniljstång).

 

0GL_5266 Såhär ser mina humleplantor ut idag 4:e Augusti. Den generösa donatorn Jonas uppskattar skörd till Vecka 39 (om 8 veckor). Håll tummarna! Har sett att en granne fått 1 cm stora kottar redan och jag har inga! Om inte annat så har de ett rotsystem som heter duga till nästa år…

 

0GL_5274 0GL_5277 0GL_5286

 

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.