Geisterzug Gose

140508_geisterzug_gose_0001

Kraftigt disig halmgul vätska med fint litet skum som håller sig. Flaskan har jästfällning i botten så slutet blir rejält grumligt. Doften är som en sommardag på västkusten med saltstänk i håren. Hav och koriander, citrus och syrlighet samsas i denna sommaröl. Som Gose, som jag inte druckit så många ännu, är den betydligt mindre salt än Westbrook. Den lilla syrligheten känns som en blandning av lambic och mjölksyra och den lirar bra ihop med den väldigt låga beskan.

Omdöme: En väldigt lätt och fräsch sommaröl som jag gärna skulle dricka mer av. Bättre än Westbrook tycker jag dock inte att den var för stilen. Salt och syrabalansen är lite åt det syrligare hållet där jag gärna sett mer sälta. Men så gillar jag ju salt&vinegar-chipsen också…

140508_geisterzug_gose_0002140508_geisterzug_gose_0003

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.