Lakkärl

120821 – Efter att varit inne på (samt byggt) en bazookascreen insåg jag att den förmodligen inte kommer hålla måttet. Framförallt inte till veteöl där vetemalten tydligen täpper igen hål mycket bättre än kornmalten. Att köra kärl-i-kärl verkar vara den mest populära metoden då det ger ett väldigt jämt flöde genom bädden. Ytterligare två tunnor köptes alltså från Vinland i Linköping eftersom jag hade vägarna förbi och frakten från Humlegården eller MaltMagnus skulle göra tunnorna för dyra annars. Köpte även lite spraymalt för att kunna sätta egna förkulturer och kanske skörda från kreusen eller jästkakan i framtiden. Till dagens projekt, borra hål i tunnan. 2,5mm-hål visade sig vara busenkelt att borra, om det inte vore för att min fru använt upp all kräm i Boschen till grabbens nya garderob. Får bli en Oppigård Single Hop medan batteriet laddar klart. Sen ska det i 300 hål till! Här ska lakas…

_GL_5479

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.