Provsmakning Shawna

161126_lindhcraftbeer_shawna_001Shawna – Suröl

Gyllengul lätt disig med mycket låg skumkrona. Doften domineras av stall, blött hö och läder ihop med en frisk och syrlig fruktighet. Inslag av blåbär i bakgrunden. Smaken är frisk, fruktig åt annanshållet med lite aprikos i bakgrunden. Lite slånbär. Mycket låg beska som är lång och ingen restsötma alls. Minimal kropp och kletig munkänsla. Hög kolsyra som är mjuk. Inga felsmaker eller process-smaker.
En helt okej suröl som är väldigt lättdrucken. Den har bra syra ihop med hög kolsyra vilket den pigg och uppstutsig likt en champagne. Den kladdiga munkänslan ger jag dock inte så mycket för och ett uns mer humle hade varit gott.

161126_lindhcraftbeer_shawna_002

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.