Mer kraft till bryggeriet

140920_el-i-bryggerietI vintras när vi ändå drog in nytt vatten/avlopp till huset så bad jag elektrikern installera ett 16A-uttag i tvättstugan som jag då brukade bryggde i men efter ett par bryggningar med galet mycket kondens flyttade jag ut till garaget och jag testade även att brygga några gånger utomhus vilket är skönt sommartid men ger väldigt mycket bortkok vintertid. Nyligen har jag ju skaffat en mer permanent plats för bryggningar och utrustning i boden/uthuset; den isolerade delen av garaget som jag numera kallar ”Bryggeriet”. Där hade jag enbart tillgång till 1st 10A-uttag som dessutom nyttjades av min jäskyl, kegerator, belysning och garagets belysning. Så när jag bryggde fick jag dra en skarvsladd från tvättstugan ut genom fönstret, med en skarvdosa i gruset och in genom bryggeridörren som då inte gick att stänga. Inte optimalt ur säkerhetssynpunkt…
Idag har har jag äntligen fått hjälp av min hembryggarkompis Lasse att byta några automatsäkringar från 10A till 16A och installera 2 enskilda uttag enbart för bryggning (ja, Lasse är behörig elektriker). På bilden ser ni alltså från vänster 16A, 16A och 10A som jag kan brygga med. Vad ska jag nu med all denna kapacitet till? Det får framtiden visa!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

2 Comments

  1. boris 2014-09-20

    Julklappstips till Lasse: ett vattenpass. 😉

  2. Lindh 2014-09-21

    Hehe, jo det är lite lustiga huset över det hela. Men Lasse har satt de två nya uttagen rakt 90 grader mot dörren, tidigare installatörer till föregående ägare not so much. Det högra uttaget hänger bara i sin sladd och proppskåpet sitter helt galet snett. Jag är inte mycket till snickare men ska snygga till det lite grann när jag får tid…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.