SR 13 I 01 Imperial Stout

En till öl av hembryggaren Staffan Rundt, denna gång en Imperial Stout som bygger på boken Brygg Öls ”Bryggd” som även min Tiefschwarz bygger på.

SR 13 I 01, Imperial Stout 10%, bryggd 140201
140617_SR_imperialstout_1

Fint pys när flaskan öppnas. Varje gång det händer med en imperial stout blir jag lite extra glad. Svart med mockafärgat skum som lämnar ett litet lock och en hel del rester på glaset. Doften domineras av kaffe, choklad och lakrits som drar åt salmiakhållet. Smakmässigt slås jag först av mörk malt med lite kaffesump (på ett bra sätt). Lakritsen är verkligen nedtonad mot doften men gästspelar lite på lilla scenen bredvid lilla baren. Härligt med lite högre kolsyra för stilen (tänk som en vanlig ale) eftersom jag tycker många impys blir för söta och jolmiga när de känns avslagna. En liten sidonot, ni har uppfattat vid det här laget att jag inte gillar speciellt söta öl va? Åter till ölen; Väl utjäst vilket jag uppskattar. Väldigt hög drickbarhet trots sina 10%. Ingen flaska man återförsluter och sparar till dagen efter.

140617_SR_imperialstout_2

Omdöme
En av de bättre imperial stoutsen jag druckit. För mina smaklökar är detta verkligen toppklass. Det är kolsyran och den lägre fg:n som ger det betyget. Jag gillar inte en impy som är som söt likör utan det ska fortfarande vara en öl. Jag har inga förbättringsförslag utan bara applåder att ge till bryggare. Bra genomfört!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.