Provsmakning av Bitches brew – Imperial porter

Dags att pröva denna öl ordentligt. Bryggd av Anna Kihlstedt och Lena Brynhildsen under övervakning av Peter pinaitis om jag förstått det hela rätt. Ölet var med och tävlade på Linköpings hembryggares sommarölträff och två flaskor av denna öl var förstapris förutom äran såklart. Jag drack den första ganska snabbt inpå vinsten men ville se hur den utvecklades med lite tid.

_GL_6538

Beskrivning
Skummet är kraftigt, tre fingrar högt, med en mellan brun färg och det ligger kvar länge. Vätskan är mörk som kaffe men lättflytande. Doften är en blandning av bränd karamell och lite syrlig kakao. Första smaken som slår mig är lakrits som påminner om en blandning av 80-tals tuggummit Shake och godiset Lakrisal, lite oväntat då jag inte kände någon lakrits i doften. Kraftig sötma möter den något lätta beskan. Låg alkoholsmak, hade jag inte vetat om att styrkan ligger på 8.6% hade jag gissat runt 5%, elegant! Kolsyran är relativt lätt men lite sticksig. Lång eftersmak av kaffe, lakrits, lite engelsk humle. Lite klibbiga rester på tungan som ger en skön, lång eftersmak.

Omdöme
En välgjord Imperial Porter, inget snack om saken. Den mådde helt klart bra av att mogna lite till på flaska men jag vet inte när den är bryggd så jag kan inte uttala mig om bra ålder för förtäring. Hade gärna sett lite större beska som kunde jobba lite mot sötman och kanske lite mer humle typ East Kent Goldings som kunde gett en dimension till.

_GL_6539 _GL_6541 _GL_6562

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

2 Comments

 1. Ulrik 2013-08-27

  Läser din blogg flitigt, men lämnar sällan en kommentar. Mycket inspirerande med både välformulerad text och framförallt fina bilder.
  Är ”Champangeölen” något som är tänkt att komma ut på bolaget någon gång i framtiden med tanke på all den snygga designen?

  Keep up the good work!

 2. Lindh 2013-08-29

  Hej Ulrik, kul att någon ger sig till känna och att du gillar bloggen =). När det är tyst och inga kommentarer kan jag ibland få känslan att jag bloggar för mig själv och att ingen läser…

  Det finns många planer för Valentin Cervisia men vi skyndar långsamt. Att lanseras på Systembolaget är inget självändamål utan mer att producera en grym öl som många får smaka på och som vi själva vill dricka. Förutom att be duktiga ölkännare att ge sina omdömen har vi tävlat lite med ölet och det har ju gått bra så vi får se vart det landar. Det är så omständligt att sälja öl i Sverige och med en så nischad produkt kan det bli svårt att ens gå plusminusnoll…
  Vintage no.2 kommer bryggas på lördag men inte bli färdigt förrän sent i höst. Det kommer garanterat mer info om det senare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.