Renovering av bryggeriet

Jag hade tyvärr ingen tid att renovera bryggeriet innan vi flyttade in i huset för snart ett år sedan. Dessutom ville jag ”bo in mig” lite och testa olika setuper innan jag fixade iordning eftersom de blir en del slitage av att möblera om. Men nu gick det inte att vänta längre, det såg helt enkelt för bedrövligt ut. Tanken först var bara att måla golvet, men när jag väl stod där med färgen så insåg jag att taket behövde lite färg också eftersom det var träfärgat. När jag väl målat både tak och golv så såg ju väggarna för slitna ut, så de fick sig en omgång också. Drömmen hade såklart varit helkaklade väggar och epoxygolv men att lägga så mycket tid och pengar på garaget när vardagsrummet ännu inte är målat hade inte varit bra för husfriden… Jag är inte hantverkartypen dessutom så att ge mig på att kakla för första gången, under tidspress dessutom, insåg jag från början skulle vara en dålig idé.
Med alla väggar, tak och golv målade så ställde jag sakerna på plats och testade lite olika varianter. Fräscht men eftersom lägstanivån nu var rejält höjd så kändes mina gröna skåp och diskbänken inte så roliga längre. Om jag skulle tvätta av skåpen och spraymåla dom vita? Eller kanske köpa någon gammal köksstomme? Låter tankarna flöda runt i skallen några dagar när jag plötsligt får en länk till en Blocketannons av min fru (har jag sagt att hon är världens bästa?). Hon hade snubblat över några storköksdiskbänkar och de visade sig finnas kvar. När jag väl var hos killen som sålde så fick jag lite feeling, så jag köpte två stycken när jag ändå var där med släpkärran. Avlopp är redan fixat på en av bänkarna men jag har inte hunnit skrubba och polera med Barkeepers friend ännu. Men vilken skillnad det blev i bryggeriet! Från att ha varit ett sunkigt garagebryggeri till att mer likna ett industrikök eller kanske ett labb! Tänk vad lite färg och rostfritt kan göra! Jag fick även tummen ur och installerade en blandare jag hittade på vinden så nu är det fast draget vatten även till min gamla lilla diskbänk på motsatta väggen.

”Före-bilden” när all utrustning blivit staplad i andra delen av garaget.

Svabbning och skrubbning av golvet. Fräschare än så gick helt enkelt inte att få, ser ju inget vidare ut måste man säga. Har någon med flit målat golvet kissgult?

Eftersom golvet ändå skulle målas och väggarna har samma färg som jag tänkt mig taket behövde jag varken tejpa eller täcka golvet. Splasha på med rollen och ordna nackspärr bara!

Här har golvet fått en första strykning färg. Det hade varit läckert med vitt golv men jag insåg att det väldigt snabbt skulle se ofräscht ut. När jag såg denna bild och uppsyn så blev det tydligt att väggarna, som var fräschast innan renoveringen, behövde sig en omgång också…

Nu börjar det likna något!! Lite finlir kvar bara.

En överbliven diskbänkskiva från Ikea fick ersätta den svarta skivan på mitt barbord som jag tänkte skulle vara på ”torrsidan” av bryggeriet. Min bryggbänk kanske ska stå till höger om bryggverket? Testa, testa, hmm…

Börjar få ordning på grejerna.

Diskbänken bara skriker ”måla mig” i detta läge.

MEN, så kom de här tunga pjäserna till undsättning! Rejält djupa hoar som kommer underlätta diskningen rejält. Bra med förvaring under också och bra med metallkanten mot väggen. Hur den stora passade mellan mina vattenrör? På millimetern! Dessutom var det enkelt att montera avlopp med standarsgrejer från Biltema (ej med på denna bild). Så borta är hemmapulade fullösningar!

Välkommen in i brygglabbet! Rent, fräscht och inspirerande att brygga i!!!

Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg? Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038. Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!
Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!

Annons:

8 Comments

 1. Joel 2017-03-18

  Härligt!

 2. Kim 2017-03-19

  Snyggt!

 3. Henke 2017-06-01

  Snyggt! Håller själv på att rusta upp förrådet till ett bryggeri och där är också ett sunkigt betonggolv som behöver färg. Måste bara fråga om/hur du förbehandlade golvet eller om du bara målade direkt? Och vad för sorts färg använde du?

 4. Lindh 2017-06-01

  Skrubbade och svabbade rent bara. Golvet är i ganska dålig skick så några större ingrepp var det inte tal om, i så fall skulle jag lagt på ett nytt lager, flytspacklat eller lagt epoxigolv. Allt det var för stora ingrepp när det finns annat i huset som måste renoveras först.
  Med det sagt så betyder det bättringsmålning minst årligen om det ska vara snyggt. Färg är inte så stryktåligt…
  Jag använde grå golvfärg från Rusta. Så billig att det bara är att rolla på lite nytt vid behov…

 5. Henke 2017-06-01

  Mitt golv är också i dåligt skick och större ingrepp är det inte talan om här heller av precis samma anledningar som du har. Jag lutar nog ändå åt att testa med 2 komponents epoxi från Biltema. Förhoppningsvis fäster det bra utan något mer avancerat underarbete (kan inte bli värre än det är nu tänker jag). Tack för snabbt svar, blir att inhandla på färg på väg hem idag.

 6. Lindh 2017-06-01

  Epoxi tätar likt en plastmatta och eftersom jag brygger i källaren med golvet som grund skulle jag få fuktproblem med allt som är tätt nedåt tyvärr.

 7. Martin 2020-05-16

  Tack för ett bra inlägg, vad är det för diskbänkar som du använder!

 8. Lindh 2020-05-17

  Det är industriköksbänk där ett stående corneliusfat går ner under kranen. Köpt på Blocket men finns snarlika på tex expondo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.