Bryggeriets historia

Bryggeriets historia, renovering och layout mellan 2015-2020

IMG_6819Hur det såg ut i garaget på husvisningen innan vi köpt huset 2015.

IMG_1296Efter att vi köpt huset och rensat upp lite såg var det lättare att se potentialen med utrymmet.

IMG_1293

IMG_1299Det fanns bara en kran med kallvatten från början. En provisorisk slangdragning gjordes efter ett halvår och fast installation är först aktuellt efter en eventuell helrenovering. 16A drog jag in ganska omgående för att kunna köra Braumeistern.

Det var mycket som skulle göras med huset så renovering av bryggeriet var inte prioriterat. Därför blev det en provisorisk setup två åren.

I mars 2017 blev det dags att fräscha upp utrymmet en del. Helst hade jag velat fuktspärra och kakla men det fanns varken tid, ork eller ekonomi till det. Uppfräschning men inte totalrenovering med andra ord.

Svabbning och skrubbning av golvet. Bättre än så här gick helt enkelt inte att få.

Golvet målat

Väggar och tak målade.

Diskbänkar inköpta från Blocket och en enkel avloppslösning från vänstra bänken till golvbrunnen i andra ändan av garaget.

Jag snickrade ihop en snabb bryggbänk och förlängde avloppet så jag kan skicka kylvatten den vägen.

2020 blev golvet målat igen (en gång per år behövs minst) och jag gjorde en ny möblering där utrustningen placerades längs långsidorna för att kunna ha bakre väggen/kortsidan fri. Jag drog även in 3-fas. I samband med att vi renoverade köket köpte vi nya vitvaror och en frysbox blev över som jag tog över som lagringskyl. Jag byggde en krossstation som står bakom frysen i denna bild.

Kylskåpet flyttades sedan till motsatt sida för att få plats med 200l-bryggverket.